Actief Offensief strategie

lettergrootte

Uitleg strategie

In 1998 begon Cees Smit eerst met een optiebeurscollega en later met een collega columnist, volledig transparant een online modelportefeuille. Deze transparantie werd gegeven eerst  (ouderwets) via een fax service (Market Masters) en later via internet. Op IEX.nl begon hij samen met M.Kraland als pionier een openbare portefeuille, de Polder portefeuille. Welke na het vertrek van Michael bij IEX, omgedoopt werd tot de Lage Landen portefeuille en door Cees (Frank van Dongen) werd gemanaged. Door het openbaar delen van al de aan en verkopen is er een historie van meer dan 20 jaar ontstaan.

De strategie is na een extreem winstgevende periode in het jaar 2008 overgegaan in een beleggersgiro en daarna in een beleggingsfondsstructuur, het Actief Offensief fonds. Ondanks dat het fonds ook korte periodes van underperformance kende, is de gevoerde strategie op lange termijn juist door bescherming tegen dalingen extreem succesvol gebleken met grote outperformance op aandelen indices.

De portefeuille heet tegenwoordig ook wel Guardian strategie en is zeer actief en soms trendmatig, maar vaak ook contrair ingericht. Er wordt naast Edelmetaal, Hedge funds, aandelenposities en Structured products ook slim gebruik gemaakt van derivaten. Hierdoor kunnen er ook in dalende markten positieve resultaten gemaakt worden.

De portefeuille heeft ondanks dat er veelvuldig bescherming genomen wordt per definitie door het gebruik van derivaten een offensief karakter.

 

       
Categorieën  Regio spreiding Kosten   Risicoprofiel Minimale inleg 
 Aandelen
Obligaties
Goud
Hedge funds
Europa
USA
Azië
1,0% beheerkosten
exclusief BTW per jaar* 
 Offensief profiel € 100.000 

*De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, bijvoorbeeld omvang van het vermogen. Vraag voor een volledige kostenberekening een portefeuille voorstel aan. 

Portefeuille voorstel

Vul uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op!
Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Den Haag
Frankenstraat 26
2582 SL Den Haag
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur