Column: Een kater en de rest komt later

Als beer heb je wel weer een beetje een kater overgehouden aan de afgelopen week en dan heb ik het niet over Carnaval want dat is pas net begonnen. Nee ik heb het over de markt van de afgelopen week, want de afgelopen week hadden we eindelijk een beetje een bevestiging van een toppatroon maar wilde het op het slot van de week toch weer niet zakken.

De eerste barsten

Ja we zien een toppatroon en er zijn zelfs analisten die roepen dat we naar de 1.000 kunnen en dan bedoelen ze ook nog eens de normale AEX index. Dus niet de herbeleggingsindex … Ik zal me onthouden van commentaar, maar het zou eerder mijn koersdoel in de Dow Jones zijn dan in de AEX.

De Amsterdamse index gaat het, uitgaande van het idee dat het een weerspiegeling van de Nederlandse economie is, als we allemaal geloven in “eigen volk” eerst nog moeilijk krijgen. Duitsers en Belgen hebben reeds allerlei kostenverhogingen voor de transporteurs doorgevoerd en met al die extra kosten gaan we het als doorvoerland moeilijk krijgen.

Gek genoeg loopt met de stijging van de beurs ook de Goudkoers op en dat heeft deze keer niets met de Euro dollar verhouding of een andere dollar valutaverhouding. Het geeft aan dat er onderhuids in de wereld iets aan de hand is.

27-02 01

De Dow Jones lijkt nog een poging te willen wagen om naar een nieuw hoogtepunt te gaan, maar of dat echt serieus is vraag ik me af.

27-02 02

De Sp500 had een mooie hamer aan de bovenkant van de trend en dat had een heel mooi omdraaipatroon kunnen zijn, maar het optimisme van vrijdag creëert weer wat twijfel. Kortom; de komende dagen worden weer belangrijk.

27-02 03

IT sector wel een duidelijk signaal

De Nasdaq100 index laat een heel Engulfing bear patroon zien, dit is een negatief patroon en deze werd niet overschaduwd door het optimisme van afgelopen vrijdag. De komende dagen zijn ook hier van belang, maar een goed begin is het halve werk.

27-02 04

De Franse Cac40 hikte even tegen een trenddraai aan en werd nog geen verkoopsignaal,  maar is ook eerder een toppatroon dan de start van een lange toekomstige rally. Ik houd mijn hart vast over de Franse verkiezingen.

27-02 05

Opgelet

De Duitse Dax index is wel al door de exponentieel gemiddelde lijn door, maar de Twindicator geeft pas bij een slot onder de 11.737,71 een verkoopsignaal.

27-02 06

De AEX heeft op 487,37 de Twindicator lijn liggen en als we heel optimistisch zijn dan moeten we eens kijken naar één van de zwaargewichten.

27-02 07

Staal is een zwaargewicht

Om iets te zeggen over de Europese staal giganten is het goed om even naar Alcoa te kijken en deze heeft een heel duidelijk verkoopsignaal gegeven. Dus Arcelor Mittal …

27-02 08

Dan maar even naar mijn lievelingetje First Solar, die liet na de cijfers een heftige beweging zien en het lijkt alsof we eindelijk weer eens een ritje omhoog kunnen maken.

27-02 09

Home Depot is een short kandidaat, maar kwam ook met goede cijfers en dus ben ik direct na de cijfers uit mijn short gestapt.

27-02 10

Teslalala

We hebben heel stevige verkoopsignalen in Tesla, vorige week hadden we weer grotere verliezen bekend gemaakt gezien. Op zich waren de cijfers aanvankelijk iets beter dan verwacht, maar beleggers maken zich toch een beetje zorgen over de enorme burnfactor.

27-02 11

Eeuwige beloftes

Om Tesla iets beter te laten begrijpen kijken we even in de oude doos, naar het bedrijf Ballard Power. Dit is een Full Cell bedrijf en is al vanaf begin 2000 een enorme belofte. Het aandeel stond op zijn top rond de 150 en staat nu al jaren onder de 2 dollar…

27-02 12

Dan omdat het toch Carnaval is nog even naar mijn lievelingsshort

Amazon onder de 832,72 slot een verkoopsignaal in de Twindicator. In de candlegrafiek een toppatroon, maar geen haast met short gaan. Als het gaat, gaat het heel lang en hard omlaag.

27-02 13

IPO-OOOOOOOH

Binnenkort komt SnapChat naar de markt, ik heb het zelf ook maar zie als oude man niet echt de lol in van een filmpje dat je kan delen zonder dat je het nog een keer kan bekijken. Oké ik zou kunnen hopen op spannende filmpjes van vriendinnen, maar als je een paar dagen even geen tijd heb voor onzin dan zijn de berichten verdwenen. Nu zie ik er dus niet zo veel in, maar dat zag ik ook niet in de Ipad en Ipod. Dus ga niet teveel uit van mijn voorspellende gaven, maar voor Facebook is er dus weer concurrentie, nu SnapChat meer geld heeft om zich te promoten. Even voor de duidelijkheid ik zie niet veel in de IPO van SnapChat en zie dat Whatsapp soortgelijke functies heeft toegevoegd, maar vind het wel een leuke reden om Facebook (FB) te shorten.

27-02 14

Positief afsluiten

Voor de zomer weer fit met Fitbit om dan toch maar positief af te sluiten en de kater kwijt zien te raken. Ik zit opnieuw na de cijfers weer long in dit aandeel en hoewel de cijfers niet heel bijzonder waren, denk ik dat dit aandeel kansen heeft omhoog. Het is reeds enorm afgestraft,  Ik zit long in dit aandeel en we gaan het beleven.

27-02 15

Alaaf

De komende week zijn veel mensen op vakantie en hebben we een einde maand effect, maar de komende weken worden ook belangrijk of we nu eindelijk bevestiging van de toppen krijgen.

Deel dit bericht: