Column: Niet kapot te krijgen

De wereld zou de 23ste van september 2017 vergaan, maar niemand raakte in paniek van dit bericht en gelukkig verging die ook niet. Op zich was dit nog wel te voorspellen. Minder gelukkig was ik met de voorspelling over de beurs, zo hadden we de premier van het meest machtigste land ter wereld die een Afrikaans land verzon en dus iets minder slim overkwam. Later beloofde hij tijdens een speech bij de UN, Korea te vernietigen en gaf iedereen de tip alleen voor jezelf op te komen.. bij UN? Niemand reageerde, iedereen deed alsof het normaal was. Ja, Donald en Kim waren de afgelopen week leuk over en weer aan het bluffen met enkele tientallen miljoenen inwoners van deze aarde. Maar nogmaals wat maakt het allemaal uit. De beurs wilde maar één kant op en dat was omhoog.

Of nu de FED zei de rente eerder te willen verhogen en te stoppen met de reden dat we zo hoog staan, namelijk de inkoopprogramma’s maar …wat maakt het uit. Geen enkel effect op de beurs. Althans niet het effect dat je zou verwachten.

Verkiezingen in Duitsland

Gaan de verkiezingen in Duitsland dan effect hebben? Ook daar ziet het er nu op zondag (de dag dat de column geschreven is) niet naar uit. Natuurlijk hebben de rechtse partijen ook daar meer gewonnen, maar nog niet voldoende om Merkel te laten schrikken. Op vrijdag hadden we een soort hamer in de Candle, maar of die op maandag echt gevolgd gaat worden met een daling durf ik op zondag nog niet te voorspellen. Meer logisch gezien de eerste uitslagen is een verdere rally.

25-9 01

Catalonië onafhankelijk

Het volgende punt op de horizon van de beren is de stemming in Spanje om Catalonië los te maken. Barcelona mag mee spelen in Frankrijk dus ook dat probleem is opgelost. De Spanjaarden hebben met arrestaties er alles aan gedaan om angst te zaaien. We gaan het begin oktober zien.

25-9 02

Britten worstelen nog met de Brexit

Als de Catolanen besluiten zich af te scheiden dan denken we met plezier terug aan de kleine probleempjes die we hadden na de Brexit. Het reisadvies voor 1 oktober naar Catalonië is aangepast. Overigens snel maar weer naar de Britten, want de Britse index geeft nog steeds verkoopsignalen.

25-9 03

AEX dus op koopsignalen en pas onder de 521,59 weer verkoopsignalen. Ik heb zelf een paar speculatieve short posities.

25-9 04

S&P 500 pas onder de 2.482,94 verkoopsignalen. Ik zou dus nu niet te kopen en moet dus nog even wachten. Voorlopig is de ‘’only way up…’’.

25-9 05

Vix doet niks

Omdat de beurs gelijkmatig omhoog gaat doet de Volatility (de VIX) echt heel weinig en zien we record laagte niveaus. We hebben al even vol 6,8 gehad en ik dacht altijd dat 8 gelijk was aan nul Kelvin in de temperatuur aanduiding .

Je zou zeggen het tijd gaat worden voor een turbo long of gewoon opties kopen, maar omdat volatility in clusters voorkomt zou je ook nog even kunnen wachten op iets meer signaal.

25-9 06

Sinds 2007

Wel is het goed te zien dat we ook voordat de crisis in 2007/2008 ontstond, we ook eerst laagte punten hadden in de vol alvorens we letterlijk en figuurlijk hoogtepunten kregen. Naar mijn idee kan dit allemaal niet lang blijven bestaan. Als de vol eenmaal beweegt en iedereen weer ziet dat er risico’s zijn dan gaat het één het ander trickeren. Maar wat de tricker gaat worden…?

25-9 07

Uit de top 20

In de short top 20 die ik altijd deel op Twitter staat Amazon al tijden heel hoog, maar nu het aandeel door de Twindicator lijn is gevallen mogen we weer een short.

25-9 08

Apple in Candle?

In Apple heeft de short op zich redelijk gewerkt. Het signaal is nog steeds short, maar in de Candle grafiek zie ik een draaipatroon. Maar daarvoor moeten we even maandag afwachten en kijken of we een positieve bevestiging krijgen.

25-9 09

Tesla ook weer door de Twindicator lijn heen en ook hier dus weer een officiële short.

25-9 10

Goud helaas ook een short

Ik heb zelf long posities, maar de indicatoren geven iets anders aan. Ik zal calls geven op mijn Goud om enige bescherming te hebben.

25-9 11

En om dan maar positief af te sluiten.

25-9 12

Ik zie in Ahold wel een bodempatroon officiële moeten we wachten op een koopsignaal boven de 15,69 euro, maar daar wachten we niet op. Kortom; we gaan voor een gokje.

 

– Door: Cees Smit (Frank van Dongen).

__________________________________________________________________________________

De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Deel dit bericht: