Column: Niet stuk te krijgen die markt

Nu voelde ik me de afgelopen week een beetje als de gebochelde van de Notre Dame en dan bedoel ik specifiek na de brand in dit culturele bouwwerk, want de beurs was weer niet stuk te krijgen en oude beurs beren zijn als ijsberen op de smeltende poolkap. Berichten dat de centrale banken de boel ondersteunen worden niet negatief uitgelegd, als een teken van zwakte (dat het nodig is), maar worden positief uitgelegd dan wel compleet genegeerd. Je zou kunnen zeggen vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan, maar om in de filmsferen te blijven van sprookjes; het sprookje van de kleren van de keizer is er niets bij, de één vind de kleren van de keizer nog mooier dan de ander. Dus even terug in de oude metafoor van de Titanic. Het geeft u als passagier klaarblijkelijk een goed gevoel dat we op een cruiseschip varen, maar dat het schip alleen kan blijven drijven met de extra aan boord gebrachte pompen en dat de pompen op volle kracht moeten draaien om niet dieper weg te zinken. Een tijdelijke storing in één van de pompen zal dramatische effecten hebben voor je vakantie.

Maar het weer is fantastisch en dus zouden we in een mooi paasweekend niet negatief doen en wijzen op het positieve dat we ook de Notre Dame weer snel gaan herbouwen. Als we dit al kunnen met een kerk van honderden jaren oud dan kunnen we dit ook met onze economie. Kortom; het komt goed! Toch? En dus zeuren we niet over het feit dat we wel een miljard willen betalen aan cultuur, maar geen geld over hebben voor de armen op de straat… maar nogmaals laten we genieten! En genieten konden we in de VS van een paar nieuwe bedrijven.

Even IPO update

We hadden de Lyft dat verder omlaag ging (58,36) richting de kelder en we hadden Zoom video Communications (ZM) die een 75 procent hoger opende en op 62 dollar sloot. Kortom; 72,2 procent omhoog. Daar kan je mee thuis komen. Ook hadden we Pinterest (PINS) die een kleine 25 procent hoger opende en op 24,40 sloot oftewel 28,42 procent erbij.

IPO prijs Pinterest was 19 dollar waarbij het bedrijf 10 miljard waard was. Ja, bij Hyves zullen ze nog eens achter de oren krabbelen. De IPO markt is dus nog niet geschrokken van Lyft, iets wat ik wel gedacht had.

Uber kan dus gewoon nog naar de markt en nu ben ik heel sceptisch over dit bedrijf en blijf het apart vinden dat je een illegaal taxibedrijf kan beginnen en dan ook nog eens heel succesvol worden. Ik was dus sceptisch, maar wat we niet moeten vergeten is dat dit bedrijf voorsorteert op de zelfrijdende auto’s en dan hebben we geen taxichauffeurs meer. Dat de uitrol van die techniek grote gevolgen zal hebben  voor de wereld. Maar ook voor de miljoenen mensen die nu werkzaam zijn in de transportsector, daar hebben we het niet over. Deze techniek gaat ook veel minder auto’s op de wegzetten en dus een betere manier om gebruik te maken van onze resources.

Tesla zet ook groot in op zelfrijdende auto’s dus wellicht een positief effect? Technisch nog een verkoopsignaal en de kritiek op de enorme subsidies neemt alleen maar toe.

23-4-2019 01

De sprong naar de AEX

Niet stuk te krijgen, zoals ik al zei. Maar toch blijf ik zeggen dat de ruimte omhoog niet groot zou moeten zijn zo kijkende naar de grafiek.

23-4-2019 02

Russell2000 doet niet mee

Ondanks de fusie heeft VWD de koers nog niet up to date, maar los van dit detail zien we wel de trend dat de Russell aan het verzwakken is. De rest van de Amerikaanse indices is nog druk met all time high’s, maar de Russell 2000 doet niet mee.

De Nasdaq is dus nog wat positief, hoewel als erkend zwartkijker zou je een bovenkant er in kunnen herkennen. Maar los van het waarschuwingssignaal van de Russel moeten we niet groot tegen deze markt in gaan. We moeten als beren boot wachten op een officieel koopsignaal.

23-4-2019 03

Mijn long AMG is nog steeds een koopsignaal. Dus zowel technisch als fundamenteel een koopwaardig aandeel. Helemaal met de aandelen inkoop.

23-4-2019 04

Adyen blijf ik duur vinden, maar kom ik op terug. Ook Unilever vind ik aan de dure kant en leek een ideaal technisch signaal te geven. Maar na een kortstondig verkoopsignaal (niet bevestigd op het slot) schoten we weer omhoog. Wordt dit ook een head and shoulder failure en gaan we dus nog verder omhoog?

23-4-2019 05

Amazon heeft nog geen hernieuwd verkoopsignaal gegeven. Pas onder de 1.813 usd krijgen we een verkoop uit de Twindicator.

23-4-2019 06

Amerikaanse hardware Cisco vind ik ook veel te hoog staan en heel interessant als short als er binnenkort nieuws over de trade war uitkomt, maar daarover de volgende keer weer. Het is een korte beursweek dus een kortere column.

 

– Geschreven door: Cees Smit.

De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

Deel dit bericht: