Column: Nooit meer crisis

Of we nu handelsoorlogen (Trade Wars) hebben of Italianen die moeilijk doen over de Euro, problemen in Griekenland, problemen bij banken, de olieprijs weer daalt, etc. het maakt allemaal niet uit. Naar boven werkt het wel, maar omlaag wordt het nieuws volledig genegeerd. Het mooie weer lijkt alles bepalend, want het optimisme viert hoogtij. Toch hebben we tot en met dinsdag 5 juni nog geen officieel koopsignaal in de Twindicator op de Dax.

De Duitse DAX zou dus nog een kleine hoofd-schouder kunnen worden, waardoor we naar de 11.700 kunnen in de DAX.

7-6-2018 01

De AEX heeft ook nog geen koopsignaal gegeven, maar we hebben wel een bijzonder snel herstel gezien waarin je normaal gesproken al je short direct had gesloten. Kortom; de markt is er op uit om de beren uit de roeien en hoewel voor de grote grazers er hele actiegroepen zijn opgericht maakt in de economie zich niemand druk over markt evenwicht en of een vrije markt.

7-6-2018 02

Toch nog even over Italië

De afgelopen week was ik even in Italië om te genieten van de cultuur, het strand en het eten, maar opvallend was dat er zelfs op Sardinië veel Nigerianen waren die op het strand sliepen en bijzonder weinig eten en drinken hadden. Italië heeft de laatste jaren niet echt geprofiteerd van een opgaande economie en kent een hoge jeugd werkloosheid van rond de 20 procent. Italië heeft dagelijks te maken met vluchtelingen die aankomen. Een grote groep is economisch vluchteling en we moeten onze Europese grenzen hier helaas voor sluiten. Een economie die toch al niet lekker loopt krijgt net de tegenwind die het niet kan gebruiken. Het politieke landschap was dan ook te verwachten en ook de anti-Europese stemming is begrijpelijk. De MiB30 index ligt dan ook negatiever dan de andere Europese indices. We hebben zelfs harde verkoopsignalen in de MIB.

7-6-2018 03

Ondertussen aan de andere kant van de plas

De Amerikanen zijn weer helemaal positief geworden, de Nasdaq zette zelfs een nieuwe All Time High neer.

7-6-2018 04

Het Zwaard van Damocles

Het enige waar je jezelf als ouwe beer aan vast kan houden is dat we in de SP500 week grafiek nog wel verkoopsignalen hebben. Los daarvan kun je natuurlijk hopen dat de Amerikanen begrijpen dat het helemaal niet goed gaat met de economie als de protectionistische trend zich doorzet. Ook is de schuldenberg een zwaard van Damocles boven de markt.

7-6-2018 05

Ondertussen gaan de publiekslievelingen zoals o.a. Netflix vrolijk verder omhoog. Ook de rest van de FAANG aandelen corrigeren nog niet echt op privacy verhalen.

7-6-2018 06

Gelukkig Tesla

Het enige wat wel lekker gaat de afgelopen tijd in de VS is de short in Tesla. We houden verkoopsignalen en de slechte berichten stapelen zich op.

7-6-2018 07

We blijven de vinger aan de pols houden en hopen het resultaat in het Actief Offensief van de afgelopen maand te herhalen, want ook in mei was het een moeilijke maand.

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Deel dit bericht: