Column: To kick the bucket

Zoals een hangjongere een blikje op straat verder trapt, zo schopte de FED ook de rente verhoging naar een volgende meeting. Nu doet de jongere het uit verveling en de andere oude tante het uit angst. Men is duidelijk bang voor de reacties op de beurs als we de rente wel naar meer normale niveaus zouden brengen.

Nu had ik dan ook niet gedacht dat de rente voor de Amerikaanse verkiezingen van begin november, verhoogd zou worden. Met de Britse-Exit durfde men ook niet, maar ook had ik niet gedacht dat er weer zo enthousiast op het niet verhogen en dus non-nieuws gereageerd zou worden, of klaarblijkelijk was ik de enige die er zo over dacht? Nasdaq naar nieuwe hoogte punten.

26-09-1

Raar

Gek genoeg ging niet alleen de Nasdaq, maar alles weer omhoog en zo ook goud. Nu zou je met goud juist een negatieve correlatie verwachten. Immers bij paniek in aandelen zou je kunnen vluchten in goud, dus aandelen omhoog juist goud omlaag. Goud ging omhoog en staat tegen een weerstand aan te hikken, als het verder doorgaat omhoog krijgen we door het doorbreken van de weerstand weer een versnelling omhoog.

26-09-2

Bijna herfst

Het weer was dit weekend nog bijzonder mooi en iedereen is dan nog vrolijk en optimistisch, maar niet iedereen is optimist. Opvallend was dat de Bank voor Internationale betalingen (BIS) de afgelopen week waarschuwde dat de hoge beurskoersen de huidige markt risico’s verhullen. Ook binnen de ECB zijn er steeds meer stemmen dat het allemaal een beetje teveel is dat gestimuleer. Zo hadden we dit weekend nog een interview met Jurgen Stark in het FD over het beleid van Draghi en hij gaf aan dat het niet aan de ECB is om de Eurozone te redden. De optimisten hebben voorlopig de overhand en critici worden even genegeerd, maar voor je het weet is het herfst.

Tussen hoop en vrees heen en weer

De beurzen gingen van een verkoopsignaal van Draghi van de week ervoor, naar een koopsignaal na de FED beslissing. Ook de Bank van Japan blijft doorgaan met van belasting geld aandelen te kopen in de markt  dus iedereen blij en lekker meedoen, toch? De pullback naar de Twindicator-lijn werd een sprong erdoor heen en dus werd een mooi extra short moment ineens een long moment, maar toch durf ik nog niet te kopen. De Eurostoxx is er nog niet overtuigend doorheen en de bewegelijkheid is er nog steeds.

26-09-3

Onzekerheid over verkiezingen VS

Zou u aandelen willen hebben wetende dat Trump president zou worden? Of een presidentsdame die ook niet heel geliefd is bij het grote publiek? Kortom; onzekerheid over de VS de komende tijd en beleggers houden niet van onzekerheid. En als we dan beseffen dat we op een “all time high” staan in de Amerikaanse indices. Is dit dan niet een goede rede om even naar de zijlijn te gaan of daar even te blijven? In ieder geval gaan we de komende tijd meer duidelijkheid krijgen over de gekte van de ene kandidaat en gezondheid van de andere. Deze week (maandagavond) hebben we het eerste debat tussen de titanen. Dit gaat effect hebben op de beurs.

Verdeeldheid

Apart is het dan ook te zien dat de Sp500 een nipt koopsignaal heeft in de Twindicator, maar in de EB-indicator hebben we nog een short.

26-09-4

U weet de EB-indicator moet een bevestiging geven alvorens we echt geloven in een Twindicator, zeker gedurende een min of meer zijwaarts patroon.

26-09-5

Ook de Dow Jones heeft in de EB-indicator nog geen koopsignaal.

26-09-6

En de Twindicator heeft op de Dow Jones industrial index nog een short.

26-09-7

Ook in de Duitse Dax hebben we nog geen officiële koop in de EB-indicator. Tuurlijk als we zo blijven liggen komt het vanzelf, maar als we terug vallen komt hij ineens niet.

26-09-8

Rente geen signaal

Vorige week hadden we in de rente ook een beweging weer omlaag, maar in de Twindicator op de Bunds hebben we nog geen koopsignaal. Nu zijn er mensen die terecht zeggen Cees (of Frank) “de val in de futures komt door een expiratie, oftewel een sprong naar het volgende contract van september naar december”. En ja, dat klopt en dat leer ik iedereen tijdens mijn TA cursus en tijdens mijn optie en future cursus, maar dat neemt niet weg dat de hele wereld er wel op handelt en het is niet iets wat alleen deze keer speelde, maar dit soort effecten zijn er al zolang ik naar grafieken kijk.

26-09-9

Twitter- mijn lieveling, kreeg ineens interesse van een grote partij…. En ja, “I told you so” ik denk dat er meer potentie inzit. Downside-risk (neerwaarts risico) beperkt dus een gokje waard omhoog.

26-09-10

Deutsche Bank nog steeds aan het bungelen. Opvallend is dat politici net doen alsof ze het niet gaan redden, maar dat zou nog grotere schok voor zakenbank Lehman Brothers betekenen en als ze Italiaanse banken redden, dan moeten we zeker Duitse banken redden.

26-09-11

ING ineens weer een koopsignaal en sowieso raar dat de banken nu ineens weer gevraagd zijn…

26-09-12

Als een zonnetje

Amazon is ook short signalen vergeten en weer op naar nieuwe hoogte punten.

26-09-13

Help Yelp

Een opvallend signaal in Yelp dat niet door de Twindicator heen wist te breken en terug viel en dus een verkoopsignaal geeft.

26-09-14

De Japanners zitten nog op een short en kunnen bij een hogere beurs ook ineens weer een signaal krijgen omhoog. Kortom; deze week wordt pas echt belangrijk voor de trend.

26-09-15

Remember, het is alweer eind september. De Vix is weer terug gevallen naar rond de 12, maar met zo veel onzekerheid voor de deur zou ik gewoon premie (lees calls en nog liever puts) kopen voor een gokje. Waarschijnlijk weten we volgende week meer.

Deel dit bericht: