Column: Valentijns beurs

Het zal wel met Valentijnsdag te maken hebben dat de beurs en de beleggers op een roze wolk blijken te bewegen. De Griekse tragedie wordt geheel vergeten en het enige wat telt is optimisme over Trump en ander populisme.

Even naar Griekenland; de afgelopen week liep de rente op de tweejarige obligaties van 8,3% naar de 10%. Oké, de Centrale bank bracht de rente weer naar de 8,5% maar het verhaal is nog niet over. Dit wordt met de Europese verkiezingen voor de deur ongetwijfeld nog een dingetje. Ook de Fransen waren de afgelopen week leuk bezig, want er waren ineens verhalen dat men weer de Franse Frank wil invoeren na de verkiezing aldaar… Le Pen wil als ze wint 80% van de schuld = 1.700 Miljard omzetten naar de Frank. U moet maar eens in uw tracker of obligatie portefeuille kijken en constateren hoeveel Frans papier er in zit, maar nogmaals niemand maakt zich druk toch?

De olieprijs is iets opgelopen en West Texas Crude staat nu tegen de Twindicator lijn aan. Gaan we uitbreken omhoog?

13-02 01

Rente Bunds

Ondertussen daalde de rente in Duitsland, natuurlijk had dit alles te maken met de onrust in Frankrijk en Griekenland. Ook de slechte resultaten van de Italiaanse banken waren goed voor de Duitse rente. Wat dat betreft moeten de Duitsers eigenlijk blij zijn met de puinhopen in de rest van Europa.

13-02 02

Helemaal los van Europa hebben ze er in de VS zin in, de Sp500 blijft maar omhoog gaan en niets lijkt het optimisme te stoppen.

13-02 03

Dow 20.000 en verder

De Dow Jones Industrial Average zetten afgelopen week ook weer een record.

13-02 04

 

En natuurlijk deed de Nasdaq ook weer vrolijk mee.

13-02 05

Koopsignaal Japan

Japan gaf ineens op vrijdag weer een koopsignaal in de Nikkei225, nadat Trump weer met de Japanners een ontmoeting had. Nu wordt ik nog niet heel enthousiast van de grafiek, maar wie weet is mijn blik te nauw.

13-02 06

Handelsconflicten?

China leek even een enorm conflict te gaan krijgen met de Amerikanen, maar nadat Trump Twitterde dat hij de 1China politiek steunt was alles vergeten en vergeven. We hadden direct een koopsignaal in de Chinese index en dat Taiwan wat onrust zal slapen de komende tijd maakt ons toch niet uit? China kan dan ook meteen even wat eilanden van Japan terug pakken en Korea weer samenvoegen. Zo dat is allemaal opgelost door  Trump.

13-02 07

Snel maar naar het veilige Europa

De Duitse Dax heeft in de Twindicator nog geen koopsignaal gegeven en in theorie kan het met een roze berenbril nog een hoofd-schouderformatie worden, maar dat “optimisme” wordt niet ondersteunt door de andere indicatoren.

13-02 afbeelding 8

Zo geeft de EB indicator bijna een koopsignaal. Natuurlijk kan dit ook een begin van lange consolidatie worden, maar we moeten oppassen met te negatief te zijn op dit moment.

13-02 09

Valse Signalen

Ja, nu hadden we eerder een vals verkoopsignaal onder de 480 in de AEX en dat geeft dan weer te denken als je nu een koopsignaal hebt boven de 490. Is dit signaal ook vals, sowieso is het vals van de markt om met valse signalen te komen..

13-02 10

In de EB indicator hebben we in de AEX ook weer een koop…

13-02 11

Snel nog een paar losse aandelen

Mittal had goede cijfers, maar dit was toch ook wel een beetje verwacht. In de grafiek zitten we nu weer rond de oude niveaus. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat we nog veel verder omhoog gaan, maar zit het enthousiasme niet al een beetje in de koers?

13-02 12

Uitgehold?

Adidas is een aandeel dat ik technisch gezien al een tijdje interessant vind. We hebben mooie koop en nog mooiere verkoopsignalen gehad. En nu hebben we een pull back naar de Twindicator lijn. Dus als we hoger gaan een koopsignaal, maar waar ik op gok is natuurlijk dat we terug vallen.

13-02 13

TomTom geeft de trend

TomTom vorige week met ietwat teleurstellende cijfers en ik was gelukkig uit mijn long positie, omdat ik eerder bedrijven als Gopro en Fitbit zag dalen. De navigatie markt is een comoditiy en met de specials valt het niet mee de markt te veroveren. Ik zit het aandeel na de daling weer long, maar had natuurlijk net als de rest iets meer fantasie willen zien van de top. Nu mijn For Tomorrow sponsor contract met de wereldkampioen wake-boarden (de Nederlandse Sanne) bijna ten einde loopt kan TomTom daarmee in gesprek gaan. Althans als ze serieus verder willen in de actiecamera’s en sportwatches.

13-02 14

FitBit is na de recente daling ook een speculatieve koop en ook ik heb als oude bodemvisser dit aandeel opgekocht.

13-02 15

Amazon weer een koop…helaas

In mijn short in Amazon had ik weer even leuk verdient en was ik daarna geruild naar opties (put opties), helaas voor mij hebben we weer een koopsignaal en dus ga ik weer even naar de zijlijn.

13-02 16

Spiegeltje, Spiegeltje…

Echt optimisme is er als je denkt dat er een omgekeerde hoofd-schouder is in het aandeel Apple te zien is en als dat zo is dan mogen we spiegelen en kunnen we zo nog 40 dollar omhoog…

13-02 17

Ik sluit af met de beurs met het weer te vergelijken, vorige week leek het er even op dat de lente aan zat te komen maar de afgelopen dagen zitten we weer midden in de winter. En in de winter horen de beren winterslaap te houden toch?

Deel dit bericht: