Column: Weekie terug

De afgelopen week was een week van afwachten op de FED-Yellen. Nu is de Beurs al een tijdje door Centrale banken een geleid gebeuren en dus is deze meeting van Centrale bankiers dit weekend in Jackson Hole van groot belang.

 

Vrijdag was de markt licht teleurgesteld, maar de verwachtingen lagen dan ook zo hoog dat het eigenlijk alleen maar kon tegenvallen.

29-08 1

Toch is het ook wel weer raar dat de lange bonds lager gingen en zo het eerdere verkoopsignaal bevestigden. Het is nog geen drama, maar we moeten het wel even in de gaten houden. Want lager bonds is hogere rente en hogere rente is niet goed voor aandelen.

De Dow Jones ging inderdaad omlaag en komt op een niveau dat het echt spannend gaat worden of het allemaal wel door gaat zetten of dat we na volgende maand een beroemde oktober belevenis gaan krijgen? We gaan binnenkort ook meer verkiezingsperikelen krijgen. Hillary is zich steeds meer tegen de Biotech en Farmacie aan het afzetten, vanwege hoge prijzen medicijnen. Ze had zich reeds al eerder afgezet tegen de banken (te groot). In hoeverre dit allemaal verkiezingsretoriek is moet nog blijken, maar de verkiezingen zijn dusdanig belangrijk dat de FED ook hier goed naar zal kijken en waarschijnlijk voor die tijd weinig zal doen.

De Dow Jones krijgt bij een slot onder de 18.381,82 een verkoopsignaal.

29-08 2

Nasdaq Composite krijgt bij een slot onder de 5.182,01 een verkoopsignaal.

29-08 3

Sp500 geeft op 2.162,36 in de Twindicator een verkoopsignaal.

29-08 4

Russell2000 is wat positiever en geeft pas veel lager een officieel verkoopsignaal.

29-08 5

Nu heeft de Eurostoxx50 vorige week al verkoopsignalen gegeven en krijgen we bij een slot boven de 3.017,63 juist een koopsignaal. Kortom; de markten zijn dus, zo dat omhoog je gemakkelijk koopsignalen krijgt en bij lagere koersen we juist verkoopsignalen krijgen. Kortom; het blijft een beetje een op of onder verhaal. Ik had zelf daarom een straddle gekocht.

29-08 6

De Duitse Dax is ondanks de aanhoudende verwikkelijkingen in de automobiel industrie er geen uitzondering op.

29-08 7

De Twindicator van de  AEX staat officieel nog op een koop en ook de EB indicator is vorige week weer naar log gedraaid. Nu kan dit net als de rest van de beursen gemakkelijk en snel draaien, maar toch goed om te weten.

29-08 afbeelding 8

 

Vermoeidheid?

Veel super stocks die de indices omhoog getild hebben, hebben mooie ritten achter de rug. Neem even Adidas als voorbeeld, meer dan verdubbeld in prijs in een jaar tijd en meer dan verdrievoudigd in twee jaar tijd. Als er verkocht gaat worden verkopen beleggers liever met winst dan dat men verlies neemt. Super stocks zijn dus meer vatbaar voor paniek aanvallen.

29-08 9

Apple doet al een tijdje niet veel en kan zelfs naar een verkoopsignaal gaan als we sluiten onder de 106,53 USD. Nu ben ik niet heel negatief op dit aandeel, maar het is wel goed te weten dat het technisch niet lekker gaat.

29-08 10

First Solar ging helemaal niet lekker, maar is een beetje aan het uitbodemen. Ik blijf nog even long.

29-08 11

Duur?

Uber wat ik al tijden een mega duur bedrijf vind, kwam met een enorm verlies (1,27 MRD USD in het eerste half jaar) en heeft bakzeil gehaald in China. Dus voorlopig is de fantasie er een beetje uit toch? Of krijgen we alsnog een IPO?

Iets vreemds

Maar, Bubble aandeel Amazon won vrijdag ineens weer omdat het juist de koers steeg weg van het bijna verkoopsignaal. Het nieuws was dat men weer met winkels gaat beginnen. Men heeft er 3 geopend… 753,90 USD blijft voorlopig het draai niveau.

29-08 12

Een webshop die winkels begint het moet niet gekker worden….En om positief te eindigen. Tijdens mijn vakantie en vorige week een dagje op Circuit Zandvoort heb ik weer veel GOpro’s gezien. Het aandeel heeft nog steeds een koopsignaal.

29-08 13

Voor de optimisten is er dus nog steeds ook genoeg aandelen die ik zelfs interessant vind, maar voor de indices moeten we dus even waakzaam zijn.

NB wat ik ook opvallend nieuws vond de afgelopen week is dat men nu pas gaat beginnen met het onderzoek of er beleggingscompensatie moet komen voor de oude SNS beleggers. Dus ook of je puts uitbetaald krijgt of niet. Het onderzoek hoeft pas in oktober 2017 klaar te zijn dus mogelijk hebben we tegen die tijd al weer een nieuwe schulden crisis :).

Deel dit bericht: