Column: You are fired

Een vriend van me werd ruim tien jaar geleden per sms ontslagen bij ABN Amro en de media reageerde terecht vrij heftig toen dit naar buiten kwam. Trump ontsloeg een man uit zijn kabinet via Twitter en niemand stond er van te kijken en nog minder reageerde negatief. Nou had Trump vroeger een reality soap waarin hij iedereen ontsloeg die even kritisch naar hem was, zie hier een voorbeeld. Waarschijnlijk is de wereld hier aan gewend, maar het blijft natuurlijk heel bizar en mensonterend. Hij wordt steeds minder geremd door mensen om hem heen en dus wordt hij steeds extremer. Of dat nu goed is helemaal met een verder escalerende trade-war voor de deur vraag ik me af.

De Dow Jones industrial average maakt wel lagere toppen, maar heeft nog een long vanuit de Twindicator. Pas onder de 24.674,55 hebben we verkoopsignalen.

19-3-2018 01

Met pijn in mijn hart

Kijkend naar trendlijnen zou er in de Sp500 ook enige voorzichtigheid geboden zijn, maar puur op de Twindicator moet je long zitten.

19-3-2018 02

Ook de Nasdaq geeft via candle grafieken negatieve signalen, maar ook hier in de Twindicator geen probleem te bespeuren en dus nog een long tot nader order.

19-3-2018 03

KoreaAAAAAAAAHHH

De ontmoeting met Kim was vorige week nog reden tot enthousiasme, maar Kim begint nu al eisen te stellen aan het gesprek. Zo moeten de Amerikanen weg uit de omgeving van Korea. Kortom; of er überhaupt een ontmoeting gaat plaatsvinden is al de grote vraag. De beurs reageerde wel op het positieve nieuws, maar niet op dit negatieve nieuws. Sowieso is de wereld een beetje aan het escaleren, wat slecht zou moeten zijn voor de handel. Neem nu het spionnenverhaal in de UK

UK en USSR

We zijn met zijn alle in Europa bijna blij met een Brexit, want de Engelsen beginnen hun discussie over de dood van meerdere anti-Poetin-spionnen te escaleren en zijn ruzie aan het maken met de Russen. Gelukkig zijn ze bijna uit Europa. Bij ons kan er een vliegtuig uit de lucht geschoten worden en we doen uiteindelijk niks, maar de Engelsen zijn niet zo bang. Hun index gaf wel even verkoopsignalen en als de rijke Russen zich uit de voetbal competitie terugtrekken ontstaat er een echt probleem met de luxe industrie.

De Europese indices zoals de Eurostoxx50 herstelde de afgelopen week, maar staan nog nipt op een verkoopsignaal.

19-3-2018 04

De Duitse Dax gaf, ondanks dat juist de Duitsers geraakt worden door de trade-war van Trump, eerder een koopsignaal in de Twindicator.

19-3-2018 05

Ook de AEX gaf een koopsignaal in de Twindicator alsmede ook de EB indicator staat op een koop. Helaas fundamenteel en technisch krijgen we verschillende signalen en ook de candles en andere patronen geven enige twijfel aan de huidige positieve beweging.

19-3-2018 06

VerontwaardigING

Nog even terug naar vorige week; ING nam het besluit om de salarisverhoging toch maar niet door te voeren. Op de koers had het een positief effect, maar publicitair was de schade reeds geleden.

19-3-2018 07

Tesla had veel grotere bonusdiscussies en het bedrag was ook hoger, maar omdat dit geen systeembank is die altijd gered worden schijnt het te mogen.

19-3-2018 08

Heel stil houden

Het heeft even wat geld gekost, maar we hebben eindelijk verkoopsignalen in Amazon. Laten we het deze keer stil houden en kijken of het nu wel weer zoden aan de dijk zet.

19-3-2018 09

Facebook heeft ook nog een short signaal. Dus wellicht gaan we ondanks de signalen in de index iets leuks doen.

19-3-2018 10

Cat met handschoenen aanpakken?

Omdat we begonnen met Trump is het wel leuk om met een Trump aandeel af te sluiten. We hebben een interessante grafiek in Caterpillar. We hebben verkoopsignalen in de trendlijnen en ook in de Twindicator hebben we een verkoopsignaal. Na eerdere grote stijging is het best een leuke short.

19-3-2018 11

Maar of het gaat werken? We gaan het zien. Als ik het weer niet goed zie ben ik ook fired.

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Deel dit bericht: