Update Column: De maand februari (Actief Offensief fonds)

Na een min of meer vlakke periode vorige maand, hadden we ineens een rally op de Amerikaanse beurzen. Uiteindelijk deden de Europese beurzen slechts beperkt mee, alhoewel op het einde van de maand er ook in Europa een enorme sprong omhoog gezien werd.

Nu weet u dat we op iets langere termijn negatief gericht zijn over de diverse indices, maar deden we met daytrading strategieën wat beschermende trades die ervoor zorgden dat we de maand toch positief afsloten in het Actief Offensief fonds.

First Solar kwam in de maand februari met goede cijfers, maar omdat het aandeel nogal wild reageert op cijfers hadden we even een call verkocht op onze aandelen. Dit betekent dat we eventueel op hogere niveaus de aandelen moeten leveren maar, los dat we vervolg strategieën kunnen doen, zouden we dan op hogere niveaus verkopen. Door het verkopen van de calls profiteerde het fonds de afgelopen maand nog niet van de stijging in het aandeel. Richting de expiratie, in april, zal de premie uit de geschreven opties verdwijnen en onze winst zichtbaar worden in de resultaten. Tot die tijd hebben we ook bescherming in dit aandeel.

We hebben gedurende de maand onze lange Amerikaanse obligaties afgebouwd. We zien de rente oplopen in de VS en denken dat de plannen van Trump deze beweging in de rente alleen maar zullen versterken. We breiden onze posities in goud uit en blijven gefocust op een aankomende correctie. Een oud beursgezegde geeft aan dat de acceleratie van de trend het einde van de beweging is en acceleratie hebben we gezien.

 

update column feb

 

Deel dit bericht: