Update column: Oktober is niet meer zoals vroeger.. (Actief-Offensief)

Het begin van de maand oktober is moeizaam verlopen voor het AO. Een aantal ingenomen posities op een herhaling van een oktober-crash, deden het door de kwakkelende, niet-dalende beurs helaas niet goed. De volatiliteit ging naar nog lagere niveaus, terwijl er een paar grote events aan zitten te komen. Zo hebben we de Amerikaanse verkiezingen, een mogelijke renteverhoging in de VS en een verkiezing begin december in Italië.

Ook staat de koers van goud nog onder druk. We hebben vooruitlopend op de verkiezingen in de VS het aantal short posities vergroot en ook hebben we weer posities in de lange Amerikaanse obligaties (TLT). Als de verkiezingswinst naar Trump gaat zal de rente voorlopig niet verhoogd worden, omdat koersen van aandelen waarschijnlijk zullen kelderen. Dus wat negatief is voor aandelen, zal positief zijn voor de obligatiekoersen. Wel moeten we richting de verkiezingen nog nadenken over de dollar.

Ondanks dat het begin van de maand moeizaam was hebben we toch een positief resultaat over de maand weten te boeken en dat, terwijl de AEX en andere indices index weinig tot niets deden. Wat prima gewerkt heeft zijn een aantal short posities. Zo deed de positie in Amazon eindelijk wat hij moest doen en ook een paar andere contraire trades deden het prima.

Ondanks dat de trend in de Europese beurzen nog positief was, hebben we actief bescherming gekocht o.a. via puts. Het wordt de komende weken van belang wie de verkiezing gaat winnen en dat gaat ook de beurs van de komende periode bepalen. Voor de wereld hopen we op het één, maar als liefhebber van beweging op de beurs gaan we uit van het andere.

Zoals Jesse Livermore al zei: “There is a time to go long, a time to go short and a time to go fishing”.

Deel dit bericht: