Duurzaam beleggen bij Today's Group

Een veel gehoord motto is: Beleg duurzaam in ESG gescreende kwaliteitsaandelen. Voor wie het niet weet, ESG is de afkorting van: Environmental, Social and Governance. ESG staan synoniem voor Duurzaam beleggen. Bij ESG houdt je als belegger rekening met de milieu effecten en de maatschappelijke effecten (Environmental). Daarnaast neem je ook de sociale aspecten mee. Dus hoe het desbetreffende bedrijf organisatorisch en strategisch zaken voor elkaar heeft (Governance). Dit is direct een heel complex geheel van factoren en om dit enigszins werkzaam en minder complex te maken hebben research partijen een ESG score gemaakt. Ieder bedrijf haalt punten op een van de eerder genoemde vlakken en daar rolt een rapportcijfer uit.

 

Nu kan je duurzaam investeren door:

- Uitsluiting,  sluit bedrijven en sectoren uit die niet overeenkomen met uw duurzame waarden

- Integratie van Milieu, Sociale en Corporate Governance (ondernemingsstructuur), dus het stellen van eisen aan de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd.

- Impact: investeer met de bedoeling om meetbare impact te genereren naast een goed financieel rendement. Er zijn vijf Impact beleggingsthema's: 

 1. Future Technology Trends, 
 2. Water, 
 3. BioTech & Healthcare, 
 4. Ecologie & CleanTech,
 5. Women Empowerment

Alle vijf met geweldige krachtige intenties om de wereld een gezonde toekomst te bieden.
Met ESG beleggen sluiten de belegger hierbij aan bij de Sustainable Development Goals (SGD) van de Verenigde Naties.

De visie van onze duurzaamheidsexperts is dat het is een kwestie van tijd is, dat bedrijven net zo hard zullen worden afgerekend op duurzaamheid als op andere prestaties. Dit zegt ook de World Business Council for Sustainable Developement.

Bedrijven moeten bij hun strategie niet alleen kijken naar winst en verlies, maar ook naar sociale en milieuaspecten. De risico's op sociaal en milieugebied gaan voor een onderneming steeds zwaarder wegen. Negatieve publiciteit zoals bij Volkswagen (dieselschandaal) doet veel afbreuk aan de reputatie en de beurskoers.

Corporate Governance

Om vooruit te lopen als belegger en de kans op deze potentiële extra risico's te verkleinen kunt u niet om duurzaamheid heen. Bedrijven die goed naar de toekomst kijken en alvast voorsorteren door hun beleid aan te passen aan de huidige Sociale, Milieu en Governance eisen, dat zijn de ondernemingen van de toekomst.

We zien een wereld aan nieuwe mogelijkheden en toepassingen als we aan duurzaamheid denken. Toename van hernieuwbare energie, elektrische auto's, big data, Internet of things van miljarden verbonden apparaten met microchips die grote hoeveelheden data vastleggen en verwerken en Cloud toepassingen. Al deze ontwikkelingen verhogen de productiviteit, verbeteren de efficiëntie en creëren waarde. In de ESG strategie selecteren wij bij Today’s Group de leidende ondernemingen op deze gebieden. 

Lange termijn focus

Wij kijken altijd naar innovatieve lange termijntrends en als actieve beheerder investeren wij bewust in bedrijven die bijdragen aan een duurzamere wereld en juist niet in ondernemingen die schadelijk zijn of schade toebrengen. 

Kracht van innovatie

Duurzame Innovatiethema's: Wij beleggen alleen in solide kwaliteitsondernemingen die groei en innovatiekracht laten zien. Zij bieden innovatieve oplossingen voor complexe maatschappelijke ontwikkelingen zoals klimaatverandering, vergrijzing, bevolkingsgroei en veranderende biodiversiteit.

Digitalisering is een must om concurrerend te blijven naast een duurzaam sociaal beleid binnen een onderneming.


Vijf thema's vormen de kern van de Today’s ESG strategie:

 • Technology: AI, cloud, robotisering, slimme steden, big data 
 • Water
 • BioTech & Healthcare
 • Ecologie en CleanTech: recycling, elektrificatie, waterstof
 • Ecologie en CleanTech: recycling, elektrificatie, waterstof elektrolyse
 • Women Empowerment

 

“Wie niet aan duurzaamheid werkt heeft als bedrijf over vijftien jaar geen bestaansrecht meer”  
Paul Polman, former CEO Unilever

“Verbeelding is belangrijker dan kennis want kennis is beperkt, terwijl verbeelding de wereld omvat”
Albert Einstein

Met de Global Quality ESG Strategie weet u waarin u belegt. U weet waarom wij in een onderneming investeren en het geeft u naast een goed rendement ook een positief maatschappelijk rendement. 

Zie de ESG strategie

________________________________________________________

Beheerd Beleggen

Met Beheerd Beleggen bij Today's Giro kunt u laten beleggen voor later, voor bijvoorbeeld: uw aanvullend pensioen, uw (klein)kinderen of vermogensgroei. Dit is al mogelijk vanaf € 50,- per maand! 

Wij zullen op korte termijn twee verschillende beleggingsstrategieën aanbieden binnen beheerd beleggen met elk een eigen karakter, invulling van de portefeuille en beleggingsfilosofie. Afhankelijk van uw risicoprofiel is het ook mogelijk om hier een mix van te maken binnen uw portefeuille. 

Direct ingaande lijfrente

Naast de opbouwfase zullen wij ook de uitkerende optie voor uw lijfrente aanbieden, tijdens de uitkeringsfase blijft uw vermogen belegd maar wordt hier periodiek een deel van verkocht voor uw aanvullende pensioen. 

 

Blijf op de hoogte!

Ik wordt graag op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van Today's Giro.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur