Actief Offensief Fonds december 2017

De maand december was een positieve maand voor het Actief Fonds Offensief. Het fonds maakte een aantal korte termijn trades in onder andere de Nasdaq en S&P500 futures. De winstgevende trades waren short georiënteerd. En terwijl de beurzen in de VS nog steeds records neerzetten op het belastingplan, hebben deze short posities toch positief uitgepakt. Een andere positie die weer bijdraagt tot de winst was de long positie in goud.

Ondanks de goede kerstverkopen van Amazon zijn wij nog steeds sceptisch, of eigenlijk beter gezegd negatief, over dit bedrijf. De P/E ratio van 307 is fors en is zelfs als je een grote groei verwacht hoog te noemen. Technisch zoeken we steeds patronen om short te gaan. In december hebben we een short positie ingenomen.

Een ander individueel aandeel waarin we een short positie hebben is Facebook. We verwachten dat er steeds meer privacy issues zullen komen wat de winstgevendheid van het bedrijf gaat beperken.

Een fundamentele strategische short hebben we in het aandeel TSLA. Er zijn steeds productieproblemen met nieuwe modellen, en ondanks dat probleem, wordt het pallet gewoon verder uitgebreid met (zelfs) vrachtwagens. Daarnaast “verbrandt” het bedrijf veel cash door al deze activiteiten.

Nu zijn we geen bear fund

We hebben wel degelijk een aantal long posities. Bijvoorbeeld in koffie trackers. De commodity prijzen zouden, in het algemeen, best eens kunnen oplopen.

Naast commodities hebben we ook long posities in o.a. Rite Aid, (UAA) Under Armour, Flow Traders en Wereldhave.

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Deel dit bericht: