Actief Offensief Fonds update – Juni

lettergrootte
Hoewel er gedurende de maand juni sprake was van een enigszins per saldo dalende beurs en we daar ook al een tijdje op inspelen, was het resultaat voor het fonds de maand juni negatief. Dit had o.a. te maken met de toch best grote intra day bewegingen in de diverse indices (futures). Daarnaast ook aan ons stoploss beleid (risicobeleid) in combinatie met de reden van de positie. Dit beleid wordt er gevolgd als een positie te hard tegen ons in gaat, er dan verlies wordt genomen als dan dus ook het idee van de positie niet uitkomt. In de Dow Jones, de Nasdaq en de AEX is voorgekomen dat posities gesloten werden om risico’s te beperken.

Helaas combi van een handelsmethodiek (techniek) die ons beschermd heeft en zal blijven beschermen tegen grote verliezen, maar ook achteraf gezien het resultaat van de vorige maand zorgt dat je soms net op de verkeerde momenten je positie sluit.

Nu is beleggen achteraf bekeken, altijd makkelijk en het verlies is niet dusdanig dat het een drama is geworden. We zijn er gezien de trade war van Trump en de andere problemen in de economie nog steeds van overtuigd dat bear strategie de juiste is. Ook zijn onze verliezen heel beperkt ten opzichte van de andere bear fondsen.

AO juli 1

We hadden dus te maken met een aantal grillige bewegingen die moeilijk te voorspellen waren, maar de trend is duidelijk omlaag. Toch blijft het wel verbazingwekkend dat de handelsoorlog relatief weinig effect heeft op de Amerikaanse en Europese beurzen. De Aziatische beurzen zijn de afgelopen tijd al veel harder gedaald.

Een reden waarom we de stoploss gebruikt hebben is dus niet alleen gebonden aan puur een niveau, maar ook aan de achterliggende gedachten achter deze positie(s). Nu was de reden dat we short posities hadden in indices, dat we negatief zijn op aandelen. We zijn van mening dat de rente in de VS zou moeten stijgen als gevolg van meer kapitaalvraag vanuit de overheid. De oorzaak van deze kapitaalsvraag ligt natuurlijk in de enorme belastingverlagingen, waardoor er minder kapitaal binnenkomt terwijl de uitgaven van de overheid gelijk blijven. Nu was alleen het vreemde dat de afgelopen maand de kapitaalsmarktrente juist daalde in de VS. Hierdoor leek ons idee niet uit te komen.

Nog even een paar short posities in individuele aandelen

Amazon deed verdere overnames en werd daarvoor beloond. Deze keer was het een bedrijf in de medicijnendistributie. Ondanks dat het fundamenteel goed nieuws was vecht het aandeel in de grafiek tegen technische verkoopsignalen. Na een enorme stijging zou je een correctie verwachten.

AO juli 2.jpg

Tesla moet in juli komen met productiecijfers, als deze gaan tegenvallen of het bedrijf toch weer kapitaal nodig heeft zal de koers waarschijnlijk onder druk komen te staan. Nu speculeren we al langer op een daling in dit bedrijf, maar door de vele short posities in de markt wilde de koers niet echt omlaag.

AO juli 3.jpg

Facebook is ook een short en lijkt de markt het schandaal van het datagebruik al weer geheel vergeten. Wellicht wordt dit nog wel een issue. We houden vast aan het huidige idee en blijven per saldo short.

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur