Column: Bijna vakantie

lettergrootte
Wat een vermoeiende beurs voor een oude beer, de groep optimisten die roeptoetert dat ze op dips kopen lijkt het nog steeds fantastisch te doen. Ik zeg nadrukkelijk lijkt, want ondanks dat alle neurale netwerken (zelflerende systemen) zichzelf geleerd hebben om te kopen na een kleine correctie begint de wereld in mijn ogen te veranderen.

Nu zijn we 4 juli dicht in de VS en dat maakt ook weer verschil, maar ondanks dat binnenkort weer de Amerikaanse bedrijven komen met hun cijfers en iedereen ervan uit gaat dat ze goed zullen zijn is dit ook kennis die reeds in de markt zit. Maar eerlijk is eerlijk, zoals Nike toch wist te verrassen zo kunnen we er ook meer krijgen.

Toch wil ik iedereen wijzen op het feit dat het in Azië helemaal niet zo lekker gaat. Neem China deze beurs zit al een tijdje in een bear markt. Gaan wij ze eruit trekken? Of gaat de trade war ze nog dieper in de problemen brengen?

2-7-2018 01De lange termijn grafiek spreekt boekdelen. De korte termijn grafiek geeft mogelijk een tijdelijk herstel aan, maar we kunnen ook gemakkelijk nog een keer lager.

2-7-2018 02

Ook de Amerikaanse indices hebben nog steeds verkoopsignalen. Neem de Russell2000 die heeft in de Twindicator gewoon een verkoopsignaal gegeven.

2-7-2018 03

Ook de AEX heeft nog steeds verkoopsignalen, maar het herstel was wel heftig en maakte menig beer aan het twijfelen. Gedurende de maand werd ik een paar keer op het verkeerde been gezet en zo verloor ik in mijn bear fund, ondanks dat we per saldo daalde, bij benadering een anderhalf procent.

2-7-2018 04

Een van de redenen van de twijfel is dat de rente zou moeten oplopen in de VS. Er is door de belastingverlaging veel meer vraag van de overheid dan normaal en dit zou de rente moeten doen oplopen. Maar de afgelopen tijd daalde de rente alleen maar. Om een oud collega te citeren: ‘’I am lost’’.

2-7-2018 05Einde maand effect?

Was het dan een mooi weer of een einde maand effect? Ik weet het allemaal niet, maar als Deutsche Bank in de VS de stresstest niet haalt dan gaan ze de volgende dag hoger? Nu heb ik heel veel testen niet gehaald in mijn leven dus het gaat klaarblijkelijk heel goed met me.

2-7-2018 06

Home Depot leek even door de Twindicator heen te gaan en daarmee een verkoopsignaal te gaan geven, maar zo ver is het nog niet. Opletten dus.

2-7-2018 07

Nike helemaal geen last van trade wars?

Ik noemde het net al, maar Nike schoot hard omhoog op inkoopprogramma’s en goede resultaten door de belastingverlaging. Maar als je in het weekend leest dat 41 procent van de Amerikanen niet eens 400 dollar hebben liggen om een tegenvaller op te vangen, hebben we dan wel allemaal geld voor dure sportschoenen? Of is dat juist de reden dat ze geen geld hebben…

2-7-2018 08

De topman van Harley Davidson noemde Trump een ‘moron’ omdat die boos was over het naar het buitenland brengen van productie. Ik ben van mening dat dit aan de bedrijven zelf moet worden overgelaten. Zij bepalen waar het, kijkende naar afzet en kosten, het beste is om te produceren. Overheidsbemoeienis is in dit verhaal een slecht te verkopen verhaal.

Tesla gaat deze week bekend maken of ze hun productie aantallen gehaald heeft. Nu hebben we ook net een reorganisatie doorgevoerd dus het zou bijzonder knap zijn als het toch gelukt is. Grote beweging is dus te verwachten.

2-7-2018 09

ASML door wat turbulentie weer een verkoopsignaal in de Twindicator. Eerder volgde er een herstel, maar gaan we dit weer zien?

2-7-2018 10

Iedereen is er ziek van

AMZN tegenwoordig ook de medicijnenmarkt ingestapt. Positief nieuws zou je zeggen, maar we worstelen met een eventueel verkoopsignaal.

2-7-2018 11

Op cruise?

Carnaval Corparation (Cruise) code CLL is de afgelopen tijd behoorlijk teruggevallen. Geeft dit iets aan over de markt voor luxe?

Tot slot de man die lange tijd een koning van de bulls was en een topper in TA is wat voorzichtiger aan het worden.

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur