Column: De enige beer is Paddington

lettergrootte
Sinterklaas is nog niet goed en wel uit het land en de daling die ik gevraagd had lijkt ook weer weg te gaan of is dit optisch? Alles wordt beïnvloed door de Amerikaanse belastingplannen, maar die gaan in 2018 van start en als ik een Amerikaans bedrijf had zou ik mijn winst dit boekjaar (2017) proberen te verlagen en mijn winsten doorschuiven naar volgend jaar, want dan worden ze minder zwaar belast. Maar dat betekent ook dat dit laatste kwartaal tegenvallende cijfers moet gaan laten zien toch?

Trump heeft als het belastingplan ook door de rest van de regering heen komt zijn eerste overwinning. Meteen voelde hij zich in de winning modes en kwam met kerstsfeer in Jeruzalem en een hernieuwde Travel ban ook leuk voor de feestdagen.

De 1 procent heeft het dus weer voor elkaar en krijgt lagere belasting om het verschil nog groter te maken met de rest, maar het is goed voor de beurs van de 1 procent zit op die beurs en dus wil de beurs mogelijk nog niet omlaag. Toch verwacht ik ook nog steeds een bezit van de zaak einde vermaak beweging op de Amerikaanse beurzen.

Een berenmarkt?

De berenmarkt is er op de Amerikaanse beurzen, los van de tech nog niet. De enige beer die we zien is Paddington hij komt binnenkort met een tweede film uit. Moeten we daar maar heen met de beren familie.

Bitcoin op naar de sterren en daar voorbij

Bitcoin elke dag nieuws, zo lees je verhalen van mensen die in 2010 twee pizza’s voor 10.000 bitcoins kochten. Als hij toen geen honger had gehad zou hij volgens het verhaal nu 161 miljoen dollar hebben. Nu dient dit gezien de enorme bewegelijkheid van dit verhaal dagelijks een update, maar voor nu is het nog een leuk fake news verhaal van MSN news.

Een crypto-mijnwerker (lees: een computer-nerd) uit Amerika kocht in 2013 van zijn zelf gemijnde bitcoins een nieuwe Lamborghini Gallardo (toen 209.995 dollar). De tweede auto-aankoop via bitcoins ooit kostte hem toen 216,8433 bitcoins. Een bizarre gebeurtenis, destijds. En stel je voor hoe blij de man geweest moest zijn. Voor bijna gratis geld reed hij een gloednieuwe Lamborghini.

Nu multimiljonair

Maar volgens het verhaal had hij achteraf gezien het beter kunnen vasthouden; immers nu zou hij 3.568.373 dollar (2.952.972 euro) op de Bitcoin “bank” hebben (ook dit bedrag is elke dag weer anders). Of eigenlijk juist niet op de bank, dat is het hele idee. En nu zit hij met een Lamborghini die nog maar iets van 80.000 euro waard is (als ie ‘m nog heeft)…

Elke dag lees je dit soort verhalen, wat je achteraf had moeten doen. Achteraf had je Amazon moeten kopen en bank aandelen en slechte leningen in 2008, maar moet je nu nog in de Bitcoin een niet gereguleerde valuta die elke dag dat hij meer populairder wordt door overheden verboden kan worden omdat men geen grip heeft op dit betalingsverkeer.

De Future

Ik denk dat de overheden snel met een totaal verbod gaan komen. Nu hoor ik u denken ‘‘maar dat kan toch niet want de rekeningen (Wallets) kunnen toch overal ter wereld aangehouden worden?’’ Ja, maar dat neemt niet weg dat je het in Europa en Amerika wel degelijk verboden kan maken en alles wat je doet op internet is door de overheid te volgen. Een toekomstig verbod zal grote effecten hebben op de waarde, maar gelukkig hebben we binnenkort ook futures waarin je kunt handelen op een officiële beurs. Nu waren er al opties en futures op niet officiële beurzen, maar officiële beurzen zijn altijd beter. Nu kunnen we het lang over de Bitcoin hebben, maar ik hou het bij de aandelen en indices.

De AEX zit rond een signaal. Als het hoger gaat wordt de short teniet gedaan en als we nu lager gaan krijgen we een signaal uit het spreekwoordelijke boekje.

11-12 01

De Duitse Dax is in de Twindicator al naar een long gedraaid, maar in de candle hadden we een hammer en dat is ook weer een verkoop (draai) signaal.

11-12 02

De Eurostoxx50 index is nog niet gedraaid naar een long en heeft dus nog een short signaal. Ook de EB indicatoren voor de diverse Europese indices zijn nog niet naar een long.

11-12 03

De Dow Jones Industrial index is nog steeds long, maar ook deze index geeft in de candles topniveaus.

11-12 04

Gelukkig heeft tech nog pech

De Nasdaq Composite index (een heel brede index) is vrijdag naar een koop gedraaid, maar we kijken ook altijd hoe de minder brede Nasdaq 100 met honderd tech bedrijven het doet. Zo krijg je bevestiging.

11-12 05

Nasdaq 100 heeft dus nog wel een verkoopsignaal en kan dus een pull back zijn, maar helaas weten we dat pas later in de week. Je kunt dus short met een korte stoploss.

11-12 06

De tech aandelen gaan zeker nog niet mee met de indices. Neem ASML dat ook wel iets corrigeert, maar nog lang niet terug is in de koopmodes. Althans als je de Twindicator daarvoor gebruikt.

11-12 07

Netflix is een soortgelijk verhaal. Voorlopig nog geen koopsignalen en dus nog in de correctiemodes.

11-12 08

Tesla ook nog steeds een short.

11-12 09

Al met al wordt de komende week dus belangrijk of we alsnog doorzakken of we toch weer omhoog gaan. Ik hoop dat we een meer vrije markt krijgen en dus dat een correctie ook een keer kan. Anders moet ik toch weer een daling voor kerst vragen.

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur