Column: De ridder op het witte paard

lettergrootte
De problemen van de Deutsche Bank lijken al weer ver achter ons te liggen, iedereen wordt gered door een ridder op een wit paard. De afgelopen week werden we ook verrast door een overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden. Delta Lloyd was een tijdje geleden nog op sterven na dood en doet nu ineens moeilijk over de huwelijksvoorwaarden, maar ook ABN Amro doet moeilijk over een huwelijk met Nordea. We hebben allemaal weer praatjes en vergeten ons verleden. Zo zijn we ook vergeten dat we al een tijdje op een ijsberg gevaren zijn en al tijden spreekwoordelijk water maken. Alleen door het enorme pompen van de Centrale Banken blijven we drijven en kan de muziek vrolijk doorspelen.

10-10-01

Don’t panic, you are on the Titanic (na de ijsberg)

Nu heeft het spreekwoordelijke pompen van de Centrale Banken grote effecten. Ik heb het reeds vaker over de wet van onbedoelde neveneffecten gehad. Centrale banken doen door de neveneffecten per saldo meer slecht dan goed, maar stoppen met pompen is helaas ook niet zonder gevolgen.

De Berenboot

Voor de beren kon Trump weleens de spreekwoordelijke ridder op het witte paard zijn. Als hij ook weer onder zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen vandaan komt dan is dat toch wel weer knap, bijna net zo knap als zo lang geen belasting betalen. Nu is deze column vóór het debat van zondag 9 oktober 2016 geschreven en moeten we weer zien hoe het verlopen is, maar ik hou er rekening mee dat Trump uiteindelijk de verkiezingen gewoon wint. Nu is dat slecht voor de relatie met de FED en slecht voor de vrije handelsakkoorden en dus zal dit waarschijnlijk grote gevolgen hebben. Het is nu nog te vroeg om daar iets definitiefs over te zeggen. Dus snel door naar een rondje langs de velden.

De Duitse Dax staat nog steeds onder de Twindicator lijn en dus geen reden om te kopen op basis van deze indicator.

10-10-02

De AEX was er even weer boven en viel vervolgens weer onder de lijn. Kortom; ook hier geen reden om nu direct in te stappen.

10-10-03

In de week candle op de AEX heb je zelfs een Engulfing Bear, een verkoopsignaal. Dit is zeker iets om in je achterhoofd te houden helemaal omdat dit eerder een sterk signaal was.

10-10-04

Waar hebben we dat meer gezien?

In de daggrafiek van de Nasdaq100 hebben we ook een Engulfing Bear patroon en dus ook een verkoopsignaal in de Candle grafiek.

10-10-05

De Amerikaanse Sp500 geeft ook nog steeds een verkoopsignaal.

10-10-06

Even inzoomen

Helemaal als we op detail kijken dan zien we in deze brede index ook gewoon een verkoopsignaal.

10-10-07

Geld Foetsie

De FTSE heeft het ogenschijnlijk heel goed gedaan zo na de Britse Exit. Ik zeg ogenschijnlijk omdat wij natuurlijk geen Engelsen zijn en dus ons geld geïnvesteerd is vanuit euro’s in ponden en die is pond, is fors onderuit waardoor de stijging in euro of in dollars voor de niet Engelsen verdwenen is. Dat Britse-Exit verhaal begint overigens ook steeds meer een harde exit te gaan worden en dat is zeker niet iets om blij van te worden.

10-10-08

Flash Crash in de kabel

De pond tegenover de dollar wordt ook wel Kabel (genoemd naar de Atlantische telefoonkabel waarop deze valuta gehandeld werd). De afgelopen vrijdag was er even paniek, een flash crash, een enorme beweging waarbij de pond 6 cent inzakte, maar ondanks dat dit heel veel is voor een valuta is het in de trend gezien een heel normale beweging. Zoals we in de lijn grafiek (dus alleen closing prices en dus niet met de intra day Crash) zien is het einde nog niet nabij in deze trend.

10-10-09

Het einde nabije?

Home Depot worstelt nog met de Twindicator lijn maar hier heb ik een beetje het gevoel dat het einde van de trend nabij is. Nu kunnen ze natuurlijk wel weer goede verkoopcijfers halen uit het herstellen van de orkaan schade. We houden het scherp in de gaten.

10-10-10

StarBucks (SBUX) zakte wel iets weg maar nog niet helemaal het succes waar ik met mijn puts op had gehoopt. Ook hier vingers aan de pols.

10-10-11

Gelukkig Mastercard (MA)

Ook één van mijn potentiële short kandidaten. Ook hier opgelet.

10-10-12

Per saldo zijn we gezien de aankomende verkiezingen in de VS even heel voorzichtig en adviseer ik iedereen even aan de zijlijn te gaan staan. De markt wordt met de verkiezingen heel onvoorspelbaar.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur