Column: De Roast

lettergrootte
We hadden de afgelopen week naar Amerikaans voorbeeld de Roast van Gordon op Comedy Central, maar de beren van het Damrak en andere beurzen worden al weken lang ge-roast. Zelf voel ik me als een kalkoen die even dacht ontsnapt te zijn aan het Thanksgiving diner, maar uiteindelijk werd ik door een neveneffect van de Trump-rally alsnog hard geraakt. Immers ging de goudprijs omlaag en de rente ging omhoog. In mijn fonds heb ik juist veel obligaties om het fonds veilig te houden voor de beleggers.

Maar er zijn belangrijkere zaken in de wereld

Zo was het weer schokkend om weer de aanslag op de kerstmarkt met een vrachtwagen te zien, hoe haal je het in je hoofd om onschuldige mensen op deze wijze te vermoorden? Dit gaat vermoedelijk (lees waarschijnlijk) een groot effect op de Duitse en andere Europese verkiezingen hebben.

De Dax was er een dagje van onder de indruk.

27-12-01

Kerstgedachte

Voor de rest hadden we de afgelopen dagen te maken met nieuws over de slechte staat van de Italiaanse banken, maar dat werd weer genegeerd. Om in de banken hoek te blijven; de Deutsche Bank deed een settlement en de koers reageerde hier positief op. Ik lees nu toch wel heel regelmatig berichten over allerlei grote banken die allerlei overtredingen begaan: van vervalsing van handtekeningen, rente manipulatie, verkopen van ondeugdelijke producten, etc. Maar ik lees eigenlijk nooit dat er een topman vertrekt om deze reden?

27-12-02

Rente weer omlaag

Wat overigens wel weer heel opvallend is dat de afgelopen week nadat eerst de rente hard opliep en iedereen dat mooi vond voor de aandelen, immers de economie en inflatie weer aantrokken…. Maar de afgelopen week is ook de rente weer fors gedaald. De Bundfuture had een verkoopsignaal, maar heeft nu weer een koopsignaal! Kortom; de grote draai uit obligaties in aandelen is alweer achter de rug?!?

27-12-03

De AEX is de afgelopen weken enorm hard opgelopen, de index is dan ook behoorlijk overbought.  Voor de optimisten zou het helemaal niet slecht zijn als we even een pas op de plaats doen (consolidatie). Voor de beren hoop ik natuurlijk nog op een klein dipje.

27-12-04

Eindejaarsduik?

Om te zien of we echt een dipje of een duik krijgen moeten we even opletten wat de Dow Jones Transport index gaat doen. Als deze door de Twindicator lijn gaat, hebben de beren kans op een dipje en zo een revanche aan het einde jaar (of eerste paar dagen nieuwe jaar).

27-12-05

Trumponomics

Voor de rest irriteer ik me aan hoe schaamteloos Trump, Reagan nadoet en over kernwapens en andere dingen praat. In de kooplijst vorige week reeds wat Amerikaanse aandelen, maar in het kader van Trumponomics (buy Nederland) een paar Nederlandse aandelen.

Gemalto het veiligheidsbedrijf, is wel een bedrijf waar ik een gokje in wil wagen.

27-12-06

TomTom, omdat de wereld een beetje de weg kwijt is :).

27-12-07

Heineken, omdat door de overwinning van Trump, de Amerikanen ook een hoop verdriet weg te drinken hebben.

27-12-08

Boskalis een bedrijf wat mogelijk een turnaround kan maken in 2017.

27-12-09

En natuurlijk een short in Amazon nu het aandeel nog steeds onder de Twindicator is.

27-12-10

Facebook ook een leuke short voor 2017 gezien waardering en nu er discussie ontstaat over de data.

27-12-11

Dan nog even afsluiten met een grap van mijn wijnboer: weliswaar niet in kerstsfeer, maar hij kwam met een leuke mop over de beurs die ik jullie niet wilde onthouden.

Een belegger was met zijn vriendin naar de Experience tentoonstelling bij Euronext op het Damrak geweest en was helemaal enthousiast (lees opgewonden) thuisgekomen.

’s Avonds in bed zei hij tegen zijn vriendin: mijn aandeel is vanavond hard omhoog. Waarop zijn vriendin vermoeid van de dag winkelen en de tentoonstelling antwoordde: jammer, maar de beurs is vanavond dicht.

De volgende ochtend was zijn vriendin lekker uitgerust en kroop tegen de belegger aan en fluisterde in zijn oor: de beurs is nu open beleggertje. Waarop de belegger antwoordde: Jammer ik heb mijn aandeel net voor beurs van de hand gedaan.

Rest me iedereen vast goede jaarwisseling toe te wensen en tot in 2017.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur