Column: De Teflon beurs

lettergrootte
We hebben in de VS zowel een beurs, als een president die van Teflon zijn. Althans voor de president zag ik de vergelijking voorbij komen op Twitter voor de eerste keer en  ik denk dat al langer. Of er nu schietpartijen zijn op een school, Russische inmenging, seksschandalen of wat dan ook is niets raakt de president van de VS. Ook in Nederland hebben we een premier die kleine schandalen kan veroorloven en daar nauwelijks door geraakt wordt, maar Trump is de koning hierin.

Ook de beurs wordt niet echt geraakt door valuta’s en of rentebewegingen. Op fondsniveau zien we af te toe nog eens een uitschieter omlaag na de bedrijfscijfers, maar de gehele index doet maar beperkt mee aan dalingen en blijft nog goed liggen.

Alweer failliet

Een leuk voorbeeld van een schandaal dat maar beperkte invloed heeft is natuurlijk Anbang de moeder van Vivat (Reaal en Zwitserleven). In het verleden als een verzekeraar in de problemen zat dan was de wereld in rep en roer. Nu gaat iedereen er vanuit dat als het verkeerd gaat het toch allemaal wordt genationaliseerd, maar wat als de Chinezen geld opeisen en de dochters in de problemen komen?

Niemand maakt zich druk en over kapitaalsscheiding weet ook iedereen alles toch? Dat er een probleem is maakt dan ook mij niet uit, hoewel ook ik een verzekering heb bij één van deze dochters. Ondertussen hebben we gewoon wel verkoopsignalen in de Europese (Eurostoxx) Verzekeringsindex.

26-2-2018 01

Ook in de AEX hebben we nog verkoopsignalen, maar toch heb ik het gevoel alsof we ouderwets buy the dip aan het doen zijn. De Twindicator geeft met een slot boven de 541,97 pas een koopsignaal.

26-2-2018 02

Als we kijken naar retracement niveaus dan zien we dat we nog geen 61,8 of 50 procent overschreden zijn en dus moeten we los van deze pull back voor de grote beweging nog short zitten op deze theorie.

26-2-2018 03

De Duitse Dax geeft in de EB, noch in de Twindicator een koopsignaal.

26-2-2018 04

Dow Jones nog steeds bezig met pull back en dus eigenlijk ook gewoon nog short.

26-2-2018 05

Alleen de Nasdaq is door de Twindicator heen en is dus weer gedraaid naar een long, maar als ik fundamenteel en technisch naar de individuele grote aandelen kijk in de Nasdaq dan word ik niet echt vrolijk.

26-2-2018 06AMZN “kwaliteit” is goud waard

Amazon is volgens het technische plaatje al een tijdje een koop, maar fundamenteel zou ik er zeker afblijven. Ook als we weten dat de Centrale banken in dit aandeel zitten dan zou ik als belegger ook heel huiverig zijn. Natuurlijk kun je de fantasie hebben dat je tegelijk of voor de Centrale banken eruit kan, maar dat is net zoiets als denken dat je een eigen reddingsboot hebt op de Titanic.

26-2-2018 07

Facebook een ander belangrijk aandeel heeft verkoopsignalen in de grafiek. Ook fundamenteel word ik niet vrolijk van dit aandeel. Kortom; een short, maar pas op.

26-2-2018 08

Tesla gehacked, maar “what the heck” (of toch hack?)

Afgelopen week was Tesla negatief in het nieuws omdat hun servers gehacked waren door partijen die Bitcoins aan het mijnen waren. Je zou zeggen geen goed nieuws, maar de markt dacht er klaarblijkelijk anders over. We zitten weer dicht tegen een koopsignaal aan. Blijven we gek doen?

26-2-2018 09Oude liefde First Solar

Hoewel sommige liefdes niet roesten bij mij begint First Solar nu wel spreekwoordelijk te roesten. We kwamen niet door de Twindicatorlijn heen en dus zou ik zeggen pak je winst en we gaan op zoek naar iets anders leuks.

26-2-2018 10

De omgekeerde en twee keer ge-leverage-de rente ETF, TBT doet het prima. Dus voor iedereen die denkt dat de rente voorlopig verder gaat stijgen in de VS zou ik zeggen koop de TBT.

26-2-2018 11

Voor de rest hebben we einde maand effecten, veel mensen op vakantie en volgende week de Italiaanse verkiezingen. Wat gaan we allemaal weer beleven?

 

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur