Column: Een Neymarretje

lettergrootte
Persoonlijk heb ik het idee dat de beurs zich enorm aan het aanstellen is en dan niet, zoals Neymar tijdens het WK deed door te vallen en op de grond te blijven liggen. Nee, helaas de beurs wil zich juist, door zich niks aan te trekken van allerlei problemen zonder dat er reden is, omhoog. Gekke geit dus. Nu heb ik de problemen al meerdere keren benoemd, spanningen met Korea en andere landen, de kloof tussen arm en rijk, de handelsoorlog, de rente, de gekte van de centrale banken en zo zou ik gemakkelijk nog een rij problemen kunnen benoemen. Maar om me te beperken tot de centrale banken, als iemand zegt gekte centrale banken??? Dan moeten we even kijken waarop Griekenland mag lenen nadat ze meerdere keren niet terugbetaald hebben…inderdaad rond de drie procent.  Als een slechte crediteur al op drie procent mag zitten is er dan inderdaad sprake van gekte? Ik zou het in ieder geval niet durven.

Olie is ook gek aan het doen het reageert continue op Twitter berichten van de president. In de Twindicator is het nog een koop, maar …

9-7-2018 01

De AEX heeft in de Twindicator nog verkoopsignalen. Ook zou je gemakkelijk een dubbele top kunnen herkennen.

9-7-2018 02

Korter gezien zie je met enige fantasie hoofd-schouderpatronen en kortom; ik snap het optimisme niet.

9-7-2018 03

Ook de Duitse Dax zou meer last moeten hebben van de handelsoorlog. Nu kunnen we wel zeggen dat het meevalt, maar is dat echt zo?

9-7-2018 04

Maar nu weer die Sp500

Vrijdag hadden de Amerikanen er zin in op een werkloosheidscijfer gingen ze uit hun dak. We hebben zelfs weer koopsignalen in de Twindicator. Kortom; de jaarlijkse buurt BBQ heeft gebakken beer. We gaan het de komende week zien of het een vals signaal wordt of niet.

9-7-2018 05

Ook de Nasdaq gaf een koopsignaal en sprong de lucht in. Hoe gek kan het worden?

9-7-2018 06

Leven na de Dow

Er is leven na de Dow als we GE moeten geloven, want we hebben ineens koopsignalen in dit aandeel. Nu had ik ze ook long dus prima beweging.

9-7-2018 07

Daimler hikte tegen een koopsignaal aan, maar pas boven de 58,96 (slot) krijgen we een koopsignaal. Tot die tijd van dit aandeel afblijven.

9-7-2018 08

Storytelling

Tesla kwam met het nieuws uit dat ze wel hun productie hadden gehaald en schoot toen omhoog. Later las men het bericht iets beter en zag men dat andere productie lijnen ineens honderden auto’s minder produceerde en ook riep de topman eerder dat hij geen geld nodig had alleen maakte hij de aanbetalingen op bestelde auto’s veel hoger… ook hier keek men doorheen. Gevolg koers omlaag en zelfs zo hard dat we weer een verkoopsignaal hebben. Maar zijn ze weer optisch goedkoop?

9-7-2018 09

Apple maakte een sprongetje na eerdere verkoopsignalen. In de Twindicator pas boven de 189,08 USD een koopsignaal.

9-7-2018 10

Even uitzoomen en terug in de tijd

Als je de lange grafiek bekijkt dan zie je dat je omgerekend in 2000 nog een dollar stond en dat twee producten een telefoon en een computer waar je met je vette handen op het scherm zit …

9-7-2018 11

Amazon hikt nog steeds tegen een verkoopsignaal aan, maar we hebben dus nog geen verkoopsignaal. Ook hier even uitzoomen en dus terug in de tijd.

9-7-2018 12

Een plaatje vertelt meer dan duizend woorden

Deze keer niet logaritmisch om het visuele effect groter te maken. Juist vanuit het plaatje koop ik af toe een putje. Er komt een dag…hij kan zomaar vallen.

9-7-2018 13

Zonnesteek dan toch?

Dus of Korea nu wel of niet echt een deal heeft, het maakt niet uit. We willen klaarblijkelijk optimist zijn en kopen gewoon omdat Trump een deal heeft gedaan toch? Nu de deal er niet is maakt het ook niet uit toch? Net als dat we in Europa aan het rallyen waren in de aandelen omdat we overeenstemming leken te hebben over het sluiten van de grenzen? Hoezo was dat belangrijk voor de beurs? Kortom; het lekkere weer heeft waarschijnlijk effect en het lijkt als of iedereen een zonnesteek heeft.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik gewoon aan vakantie toe ben en het allemaal niet meer zo goed begrijp. Om dat laatste uit te sluiten ga ik even een paar weken afstand nemen en ben er weer in augustus. Iedereen goede vakantie en veel wijsheid de komende weken.

 

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur