Column: Gillend het jaar uit

lettergrootte
Het blijft wel bijzonder dat ondanks al het protectionisme van de VS, de globale wereld enthousiast blijft over de toekomst van de globale handel. We moeten als export- en doorvoerland niet nadenken over de gevolgen, maar gewoon net als clown Bassie altijd blijven lachen.

Ook als het Griekenlandprobleem opburpt moeten we blijven lachen en gewoon lekker heel veel aandelen kopen, want problemen zijn er om opgelost te worden toch? Dus daarom zijn we blij met de banken in Italië en het slechte leningen probleem. Toch?

Een hoge dollar zou ook niet goed voor de export van de VS moeten zijn, maar de bedrijven die daar mee te maken hebben, hebben op de beurs geen greintje tegenwind. Een hoge rente is niet goed gezien de enorme schuldenberg en ook concurreert de hogere yields met de aandelenrendementen, maar ook dit deert de aandelenmarkt niet. Nee, we gaan ogenschijnlijk gewoon gillend het jaar uit.

De komende weken zal de markt alleen maar meer illiquide worden zo aan het einde van het jaar. Immers zullen veel marktpartijen, zoals altijd in deze periode de boeken sluiten en de administraties opmaken. Men gaat nog veel traders even wat vrije dagen opmaken aan het einde jaar en zo krijgen we waarschijnlijk minder volume en juist meer volatility.

Vix blijft goedkoop

De Vix is nu heel laag en gezien deze illiquide periode zou je dus best volatility long kunnen gaan.

19-12-01

Ik noemde net al de rente in de VS, ik had zelf nog wat TLT’s op de boeken en dat is behoorlijk pijnlijk kan ik je vertellen. Elke keer als je denkt dit is nu de steun dan krijg je weer een tik op de vingers. Sowieso zitten we nu dicht bij een bodem, maar we zien wel een Chinese outflow…

19-12-02

Goud door de steun?

Wat voor de lange bonds geldt, geldt ook min of meer voor goud. Het is door alle niveaus heen gezakt en dat terwijl je toch ook gezien de inflatieverwachtingen zou verwachten dat het tot rust zou komen of eigenlijk zou stijgen.

Als crimineel kijkend naar wat er gebeurt met grote biljetten in bepaalde landen (ze worden van de ene op de andere dag afgeschaft) liever kiezen voor Goud als middel om mijn geld in te bewaren en als betaalmiddel. Dit is natuurlijk geen advies :), maar moet wel illustrerend zijn voor het feit dat goud wel degelijk een rol heeft of weer kan hebben.

19-12-03

Kerstgedachte

Voor de AEX geloofde ik steeds in een hoofd-schouderpatroon en dus als het echt een hoofd-schouder failure wordt kunnen we gemakkelijk nog veel hoger. Immers dan gaan we nog het spreekwoordelijke handje omhoog steken en zien we gemakkelijk 520. Laten we daar maar even niet aan denken.

19-12-04

Ook de Duitse Dax heeft los van wat kleine weerstanden nog steeds allerlei (enorme) kansen omhoog. Nu ben ik natuurlijk niet ineens vast, maar ik geef wel aan dat je moet oppassen met tegen de wind in te gaan.

19-12-05

Kennis is een Bitch

Eurostoxx50 heeft mooi koopsignalen gegeven op het juiste moment. Jammer dat ik er niet in wilde geloven. Ervaring kan ook een ding zijn wat tegen je werkt. Je gaat ongewild dingen ingewikkelder maken dan ze achteraf zijn.

19-12-06

De oude dame wordt wat moe?

Dow Jones lijkt wel een beetje uitgerend te zijn, maar met de oudjes van tegenwoordig weet je het ook niet meer. Nog even iets anders, we zien op dit moment extreem koud weer in de VS en minder sneeuw in de Alpen. Hopelijk wordt Trump op tijd wakker met zijn milieupolitiek.

19-12-07

Kerst is Amazon time

Amazon nog steeds een lievelings-short, maar let op dat we niet boven de Twindicator lijn komen.

19-12-08

TomTom

Aangezien ikzelf even helemaal de weg kwijt ben en de afgelopen expiratie pijnlijk hard heb afgeschreven is het ook wel weer leuk om vooruit te kijken. Voor iets langere termijn vind ik dit wel een leuk aandeel.

19-12-09

 Leuke aandelen voor 2017?

Wellicht heeft het iets te maken met mijn goede voornemens om weer minimaal 5 kilo af te vallen.

Fitbit de sport horloges en andere gadgets had eerder last van tax selling, maar begin volgend jaar is dit weer een leuk aandeel voor de Amerikaan om terug te kopen.

19-12-10

Nike heeft ook mooie koopsignalen gegeven.

19-12-11

Gopro is ook aan het uitbodemen. Als vloggen en extreme sport in blijven, dan blijft dit een leuk aandeel.

19-12-12

Kortom; ik ben meer het type dat de verliezers van 2016 koopt dan de winnaars nu nog een keer gaat kopen. Uiteindelijk kan iedereen gillend het jaar uit. Dan wel van de pijn dan wel van vreugde dat het toch nog een leuk jaar werd.

Voor volgende week vast een goede kerstdagen gewenst.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur