Column: Ja of Nee

lettergrootte
Of wordt het zelfs als een soort spel geen ja, geen nee? Natuurlijk hebben we het over de “sì” of “no” dit weekend in Italië. Het is anders dan bij de Brexit waar we nee wilden, nu hebben we liever wel een ja. Op moment van schrijven zijn de uitslagen nog niet bekend en ook over de uitslagen van de stemming in Oostenrijk is op zondagavond nog niets bekend.

Heerlijk avondje?

Dan maar over de afgelopen week, want de OPEC bijeenkomst was weer een raar verhaal. Immers  geen echte harde deal met alle landen, maar toch weer een squeeze omhoog in de prijs alsof het allemaal koek en ei was.  De olieprijs zou last van de Amerikaanse schalie olie moeten hebben, maar niemand die er naar kijkt. Ook verbaast het me dat iedereen tegenwoordig blij is met 50 dollar als prijs.

5-12-01

Het blijft een verrassing

Hoewel er nog geen uitslag is, is het wel even leuk om naar Mib30 (Milaan) te kijken. We hadden vrijdag nog een koopsignaal. Ook zien we dat deze index niet meegedaan heeft aan het Europese herstel laat staan aan de Amerikaanse rally. Dus als het nieuws goed is moeten we toch weer eens naar deze index kijken.

5-12-02

En als we met de AEX-index in Nederland zitten te zeuren dat we de goede oude niveaus van voor 2000 niet meer zien, nou dan moet er eens bij de Italianen gekeken worden. Als een Italiaan twintig jaar gelden zijn pensioen in de beurs had gestopt dan had hij nu…

5-12-03

EB Indicator

Snel naar de AEX-index korte termijn; we blijven maar zijwaarts bewegen en hebben nog geen verkoopsignaal, maar als de index iets lager gaat krijgen we een verkoopsignaal. Ik ga pas kopen bij een echte uitbraak.

5-12-04

AEX Twindicator geeft een verkoopsignaal bij een slot onder de 447,23. Vrijdag hadden we even dit niveau, maar uiteindelijk toch weer een herstel.

5-12-05

De Duitse Dax precies het verhaal van de AEX. Gaan we iets lager dan krijgen we verkoopsignalen.

5-12-06

De Sp500 heeft het de afgelopen tijd prima gedaan, maar de afgelopen week zagen we ineens een Engulfing Bear patroon. Dit is een negatief Candle patroon.  We gaan even kijken of de Twindicator lijn ook doorbroken wordt en er een verkoopsignaal ontstaat.

5-12-07

Trump is een soort Reagan

In de media wordt Trump met zijn botte zelfvoldaan gedrag en weinig presidentiële ervaring vergeleken met Reagan, maar die had los van meer politieke ervaring een heel andere tijd. Kijk alleen al even naar het onderstaande staatje, dit geeft prima aan dat het deze keer even anders is.  De schulden zijn veel hoger en de waardering van de aandelen is ook veel hoger.

5-12-08

Dow Jones is min of meer gelijk aan de Sp500, maar dan nog geen enkel signaal dat wijst op een draai.

5-12-09

Plaatje Nasdaq

Het plaatje van de Nasdaq is gek genoeg een veel negatiever plaatje dan de Dow Jones Industrial average. Voor de Twindicator moeten we nog even wachten op een verkoop, maar de index lijkt wel degelijk naar een grotere correctie te gaan.

5-12-10

Goud blinkt nog niet

De goudprijs wil nog steeds niet echt herstellen, maar aangezien ik negatief ben op de beurs zie ik het als een strategische noodzaak om deze positie te houden.

5-12-11

Japanse Candle

Nikkei225 index lijkt in de Japanse Candle chart een top neergezet te hebben. Ik verbaas me sowieso al tijden over deze index. Ik ga binnenkort weer eens wat Turbo shorts kopen op deze index.

5-12-12

Pas op met wat je wenst

De lage rente in de VS blijft maar stijgen en we weten allemaal dat een hogere rente niet goed is voor de economie, helemaal niet als de schulden alleen maar toegenomen zijn sinds de schuldencrisis.

5-12-13

Oppassen Asml

Even mijn tip van vorige week in de herhaling. Alleen nu ook een verkoopsignaal in de Twindicator.

5-12-14

Sinterklaas verkopen?

Natuurlijk heeft de daling van onze IT-aandelen ook iets te maken met Amazon en ik ben blij dat ik nog short zit. Het wordt even afwachten of de vorige low door een nieuw laagte punt wordt overtroffen. Natuurlijk voorzichtig, want we zijn wel oversold.

5-12-15

O, kom maar eens kijken

Facebook en de ander FANG aandelen ook weer lager en de grafieken zien er weer slechter uit. De daling lijkt verder te kunnen.

5-12-16

Hoor wie klopt daar?

En omdat het 5 december is kijken we ook even naar de Sint zijn pensioen.

5-12-17

Maand grafiek Madrid 35 weinig vrolijkheid

De lange termijn grafiek van de Spaanse beurs laat ook weinig kinderharten bonzen.

5-12-18

We laten ons verrassen

Per saldo voor vandaag Sinterklaas zijn we dus afhankelijk van verkiezingsnieuws en de reactie daarop. Nu hebben we in de geschiedenis wel vaker gezien dat op Sinterklaas de index even van het dak gleed dus echt raar kijk ik daar niet van op.

 

  1. Ik had op mijn verlanglijst een echte daling dus we gaan zien of ik lief genoeg geweest ben.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur