Column: Kiest u voor de optimisten?

lettergrootte
We hebben deze week verkiezingen in Nederland, als “de populisten” winnen dan gaat dit iets zeggen over Europa en dus over Frankrijk en Duitsland. Kortom; er is wel iets van invloed op de Euro en de indices. Toch heb ik te lang bij banken gewerkt en ben ik wars geworden van politiek. Ik word dan ook gek van de posters langs de weg, de politici op de radio en andere politieke bullshit, maar daar ontkomen we dus niet aan. Dit weekend hadden we zelfs een politieke rel met de Turken die weer van invloed gaat zijn op onze uitslag.

The sky was de limit

Snel maar weer naar de beurs, die vorige week weer goedgeluimd was. Natuurlijk was het bod op Akzo ook weer van grote invloed, maar nog even voor we het vergeten: de schulden zijn veel hoger dan in 2008 toen we een schuldencrisis hadden. Nu ondanks (of juist door) de overheidsbemoeienis zijn er veel meer schulden en als het nu onverhoopt weer minder goed gaat met de economie dan is er dus een heel groot probleem. Ook een volgende crisis is niet meer optelossen op de wijze waarop we de vorige hebben opgelost, maar wie dan leeft, dan zorgt toch?

Opvallende beweging vorige week in de Euro Dollar; de Euro wordt sterker en de Dollar, ondanks de renteverhogingen juist zwakker.

13-03 01

Wat ook opvallend was, was dat ondanks dat de olieprijs omlaag ging de beurzen nog best goed gestemd waren. Zoals u weet zijn oliebedrijven belangrijk in de grote indices en als die omlaag gaan…

13-03 02

Crude Oil maakte een gelijke beweging aan de Brent Oil.

13-03 03 nieuw

Ander opvallend nieuws

Nog meer opvallend nieuws: de Bunds gingen omlaag, de marktrente loopt dus op terwijl de inflatie juist daalt door de lagere olieprijs. Nu is de Bund een future en was er een verandering van het maartcontract naar het junicontract wat de sprong enigszins verklaard,e maar desalniettemin een behoorlijke beweging.

13-03 04 nieuw

Ook als we de lange termijn grafiek van de Bunds bekijken dan zien we in de weekgrafiek dat er een echte trendbreuk zou kunnen zijn. Met een beetje fantasie zie ik er ook nog een hoofd-schouder in en dan krijg je een koersdoel onder de 150. Kortom; je kunt prima een turbo short nemen op de bund.

13-03 05 nieuw

De Dow Jones Industrial index leek even te gaan voor een trend breuk, maar zit nog wel boven de Twindicator lijn. Een slot onder de 20.762 trickered pas een verkoopsignaal.

13-03 06 nieuw

Voor de jarige Sp500 index ligt dit niveau op 2.354,15.

13-03 07 nieuw

Zoals vorige weer reeds aangegeven is de Russell2000 (de small en midkap index) wel al door de Twindicator heen en hebben we een officieel verkoopsignaal. Zoals u weet lopen small en midkap indices altijd voorop in de cyclus.

13-03 08 nieuw

Weg met Obamacare

Trump is drukdoende alles wat Obama heeft opgebouwd snel af te bouwen. Hij stuurde ook een groep gezagdragers weg die hiervoor bij Obama werkte en gooit allerlei onwaarheden op Twitter en komt overal mee weg. Hij is nu TrumpCare begonnen en de Biotech sector reageerde even op dit TrumpCare, maar na een korte dip was het weer de business zoals altijd. Voorlopig geen signalen van betekenis.

13-03 09 nieuw

De Duitse Dax liet op vrijdag een apart patroon zien, namelijk eerst was er optimisme en aan het einde van de dag sloot de beurs lager. Is dit het begin van een trend omkeer?

13-03 10 nieuw

Aex candle in de wind

In de AEX hebben we een hamer op zijn kop en bovenin de trend en dat is ook een trend omkeer als er op maandag een bevestiging komt.

13-03 11 nieuw

Nobel bod op Akzo Nobel

Voor de rest is het wel apart om te zien hoe de Amerikanen enorme overnames willen doen. Het motto Make Amerika Big, wordt verwezenlijkt door Europa te kopen. Na eerder een bod op Unilever was er nu een bod op Akzo. Toen Akzo aangaf het niet leuk te vinden om gepest te worden ging iedereen ervanuit dat de Amerikanen terug in hun hok gingen, maar waarom? Ik denk dat de Amerikanen gewoon een bod zullen doorzetten.

13-03 12 nieuw

Unilever heeft de zomer in de bol

Na het intrekken van het bod blijft de koers gek genoeg stijgen. Is iedereen na dit bod bewezen op de schoonheid van deze bruid? Of verwachten we met de opwarming van de aarde betere ijsverkoop?

13-03 13 nieuw

Advies verandering in Deutsche

Vorig jaar kwam ik op ‘’De Dag van de Hefboombelegger’’ in het Spant, te Bussum met een koopadvies in Deutsche Bank ik werd toen voor gek verklaart want het was een failliete tent met een enorme claim van de Amerikanen en de grootste derivaten positie van de wereld. Kortom; het bedrijf was too big to fail en herstelde miraculeus vorige week kwamen ze met een enorme claim emissie en dus kwam ik met een Deutsche Bank verkoopadvies. We hebben een verkoopsignaal in de Twindicator.

13-03 14 nieuw

Gelukkig, we snappen Snap

Deutsche is dus best leuk gelopen en ook snapte ik Snap, want hoewel ik niet short kon omdat er nog geen stukken waren deed het aandeel wat ik gedacht had, namelijk dalen. Ik denk dat het nog veel lager kan, maar we gaan het beleven.

13-03 15 nieuw

Wie een kuil graaft

Caterpillar daalde op een schandaal en dat is ook best vreemd, want dit aandeel is echt een Trump herstelplan aandeel het zat dus in een mega trend omhoog. Maar door het schandaal hebben we dus verkoopsignalen en zelfs trendbreuken.

13-03 16 nieuw

Opel uitgehuwelijkt

Opel en Peugeot gingen samenwonen. Nou ja, echte liefde was het niet het was gewoon een overname van de Amerikanen. Peugeot staat nu weer op de oude high en Frans Duitse overnames zijn nooit echt heel gemakkelijk geweest dus wellicht een mooi moment om afscheid te nemen van je Peugeot aandelen.

13-03 17 nieuw

TomTom ging omhoog op de overname van Opel, wellicht nu ook TomTom in de Opel. Ik had eerder al de weerstandslijn aangegeven en dat hij best beslecht kon worden. Trend dus nog omhoog.

13-03 18 nieuw

Klassiek patroon in moderne autobouwer

Ik wijs al langer op het patroon van het aandeel Tesla, we zien een klassiek hype patroon met een koersdoel van 180 USD.

13-03 19 nieuw

BMW een mooi plaatje

13-03 20 nieuw

Als je dan toch een autoaandeel wilt kopen zou ik BMW kopen. Ik ga ze long in de hoop dat ik van de winst een nieuwe M3 kan kopen. :)

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur