Column: Shutdown and restart?

lettergrootte
De Amerikaanse overheid gaat over tot ‘shutdown’ omdat het schuldenplafond bereikt werd en een wet die dit weer moest repareren niet door de Senaat kwam. Ondanks dat je een ruime meerderheid nodig hebt, zijn het niet alleen de democraten die hier verantwoordelijk voor waren en zo het Trump feestje wisten te verpesten. Er zijn republikeinen die vinden dat we geen geld moeten verbrassen aan sociale zekerheid en aan gezondheidszorg. Iedereen moet maar lekker een baan nemen en voor zichzelf zorgen toch? Het is bijna de nuance waar Trump zelf ook mee werkt.

Een jaar Trump

Persoonlijk had ik niet gedacht dat hij met alle schandalen over buitenechtelijke relaties en relaties met de Russen het een jaar zou volhouden. Elke dag zien we leugens en weinig nuance voorbij komen waardoor je actie en reactie verwacht. Op Nu.nl stond een leuk filmpje met wat Trump bereikt heeft en wat andere hadden bereikt in die periode. Helaas was het wat schamel, maar ondertussen zijn de beurzen gewoon helemaal uit hun dak gegaan en gingen zelfs vrijdag vrolijk verder. Dat zelfs ondanks de toen nog alleen kans op de ‘shutdown’. Aex brak vrolijk uit alsof het een feestdag was.

22-1-2018 01

Duitse Dax deed precies hetzelfde als de AEX.

22-1-2018 02

De Amerikanen zelf waren vrijdagavond ook nog goed geluimd. De Nasdaq zette gewoon weer een recordje neer. Een val vanaf de top zou heel vreemd zijn vanuit technisch oogpunt.

22-1-2018 03

Dow Jones sloot ook gewoon hoger, maar als we nu omlaag zouden gaan is een val aldaar technisch beter te begrijpen. Hoewel we dus nog geen verkoopsignalen hebben en eerdere signalen allemaal teniet gedaan zijn.

22-1-2018 04

Dow Jones Transport Index brengt ook geen grote duidelijkheid over de toekomst.

22-1-2018 05

Dollar-Euro consolideerde even, maar is nog steeds onderweg naar de 1,35 of zelf 1,40…

22-1-2018 06

Op deze dollar beweging reageren de dollar gerelateerde aandelen, zoals: Ahold, Unilever, Aegon, ASML, etc. eigenlijk helemaal niet. Je zou enige druk verwachten toch?

Amazon die al jaren veel te duur is, werd afgelopen week alleen maar weer duurder. De shorts worden er helemaal uitgepest.

22-1-2018 07

Tesla ook dit aandeel is al tijden veel te duur en ook hier worden de shorts eruit gepest.

22-1-2018 08

Ik geef het niet graag toe, maar ik heb de handdoek in de ring gegooid bij deze twee aandelen en daarmee is wellicht de laatste beer bijna dood. Wordt het dan toch nog echt tijd voor de correctie?

Benieuwd of er alsnog nieuws komt om de shutdown weer te vermijden. Je zou minimaal iets meer volatility verwachten.

 

– Door Cees Smit
__________________________________________________________________________________
De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur