De Week van het Geld

Deze week is het ‘’De Week van het Geld’’ voor veel basisschoolleerlingen. Het doel van deze thema week is om leerlingen te leren omgaan met geld, jong geleerd is oud gedaan!

‘’Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.’’ Aldus, Week van het Geld. Het is een goed initiatief om kinderen alvast voor te bereiden op de kosten voor de toekomst, of dat nou gaat over hun volgende speelgoed auto of over de aankoop van een huis of een pensioen over heel wat jaren.

Maar waarom ooit stoppen met voorbereiden op je financiële toekomst? Volgens onderzoek heeft ruim de helft van de Nederlanders te weinig pensioen opgebouwd om dezelfde uitgaven te doen als dat zij in hun huidige situatie verrichten. Het financiële vangnet van de overheid krimpt ook met de jaren, dus is het verstandig om zelf maatregelen te treffen. Sparen of beleggen kunnen beide een optie zijn, klik hier voor onze rekentool en kijk wat het voor jouw financiële toekomst kan betekenen.

Deel dit bericht: