ESG en de keuzecriteria, toch SBM Offshore

lettergrootte
ESG, SFDR & Duurzaamheid bij Today's Group inz. SBM Offshore

Dit stuk is reeds intern verschenen op 5 juli 2021 en wordt gepubliceerd i.v.m. de transparantie beleid. 

SBM Offshore voor zeker (for sure)

In het kader van ons ESG beleid kijken we naar SBM Offhore. SBM heeft lang problemen gehad met corruptie schandalen in Zuid Amerika. Nu zou je kunnen betogen dat sommige landen dusdanig corrupt zijn dat dit gewoon is en iedereen hier aan mee doet. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn. Als iedereen spreekwoordelijk “in de sloot springt…”dan moet je dit ook niet doen leerde mijn moeder.

Om dit soort discussie over de ‘Governance’ te vermijden en hier teveel een persoonlijke mening over te hebben, kijken we naar de meer neutrale ESG rating en dan zien we dat de concurrentie slechter scoort dan SBM dit doet.  Dat is een positief punt voor het bedrijf SBM Offshore.

 

SBM Off On ESG

Bron: Bloomberg

Wat ook heel positief meeweegt:

Het bedrijf SBM Offshore gelooft zelf erg in de Sustainability principes zie daarvoor hun website

SBM website ESG

In dit licht belangrijk

Maar ook hun uitgebreide beleid inzake sustainability

SBM Sustainability policy

Ook hebben ze een beleid inzake hun Supply Chain

En de toelichting op hun Supply Chain

Naast ons eigen idee, een onafhankelijk getal en het bedrijfsbeleid van het beursfonds is het goed te kijken of we iets over het hoofd zien en dus kijken we ook wat andere ervan vinden:

De groot banken hebben geen problemen met SBM als bedrijf. Ter illustratie op 9 maart 2021 schreef een persbureau: (Quote)

“ING heeft dinsdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 18,50 naar 20,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

SBM stelde bij de jaarcijfers wat teleur met een voorzichtige outlook, maar maakte dat volledig goed door nieuwe projecten binnen te halen, meent analist Quirijn Mulder. Hij wees op de toekenning van FPSO Almirante Tamandaré en het vermoedelijk binnenhalen van de Mero-4 FPSO. En ExxonMobil lijkt ook gewoon door te investeren in Guyana, waardoor ING verwacht dat SBM eind van dit jaar 6 FPSO's onder handen heeft en daarmee de volledige capaciteit die het heeft ook benut.

"De huidige koers [van SBM] lijkt de verhouding tussen risico en rendement en de kasstroom van de portefeuille te negeren", aldus Mulder. Het aandeel noteert tegen een korting van 23 procent, benadrukte de analist.”

(Unquote)

 

Dit alles bekijkende is onze conclusie: Today’s Group geeft SBM een kans om oude fouten goed  te maken en sluit dit bedrijf dan ook niet uit. Natuurlijk blijven we het wel kritisch volgen.

 

Disclaimer:

Dit is een stuk wat is verschenen ter aanvulling van het Today’s Group ESG beleggingsbeleid en is niet bedoeld als beleggingsadvies of beleggingsaanbeveling. 

 

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Den Haag
Frankenstraat 26
2582 SL Den Haag
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur