Fonds update december (Actief Offensief)

De Europese indices wisten de topniveaus van de maand oktober niet vast te houden. De Amerikaanse indices bleven echter heel enthousiast en bleven record op record zetten. Eerdere verkoopsignalen in bijvoorbeeld de Dow Jones en de Russell2000 werden heel snel omgedraaid naar koopsignalen.

Het Actief Offensief Fonds is nog steeds in de “short sell modes” we spelen in op een correctie in de Techstocks. De algemene gevaren die we zien zijn in willekeurige volgorde: de enorme schuldenberg, de inkomensongelijkheid, de enorme balansen van de centrale banken (met ook veel aandelen en bedrijfsleningen), de hoge waarderingen in de aandelenmarkt en de extreem lage rentes. Historisch gezien hebben een of meerdere van deze punten eerder tot enorme correcties geleid.

De markten worden beheerst door de belastingenplannen van de regering Trump, maar waar we rekening mee houden in het fonds is het “bezit van de zaak einde vermaak-effect”. Dus als de belastingveranderingen aangenomen worden dan kan dit tot een teleurstelling leiden.

Het fonds werd dus enigszins heen en weer geslingerd door gemixte signalen vanuit de indices. In de maand december zal er zich, naar alle waarschijnlijkheid, meer een trend gaan aftekenen en zal er meer over het belastingplan in de VS bekend worden.

 

 

Deel dit bericht: