Fonds van For Tomorrow wint Fondshuis Fondsbattle 2012!

Het Today’s Actief Fonds Offensief (ook bekend als het Lage Landen fonds) heeft de eerste prijs gewonnen bij de verkiezing van het ‘Beste 5 jaar Rendement’ van Fondshuis.nl. Het beleggingsfonds, welke voor iedereen inzichtelijk is op IEX.nl, heeft met deze unieke prestatie meer dan 22.476 fondsen ruimschoots verslagen.

Today’s Actief Fonds Offensief

De tweede plaats was voor Pimco met het Pimco Euro Ultra Long Duration Fund EUR en een rendement van +148%. Prijs Fondshuis Fondsbattle 2012Fidelity behaalde de derde plaats met het Fidelity Funds Thailand USD (+ 139%). “Ik wil Pimco en Fidelity graag feliciteren met het behalen van de tweede en de derde prijs”, aldus Cees Smit. (CEO Today’s Groep).

Topjaar 2008

Vooral 2008 was een topjaar met meer dan 200% rendement. “Het leuke is dat we in 2008 veel geld verdiend hebben omdat we slim hebben ingespeeld op dalingen van de beurs. De daling hadden we verwacht omdat in 2007 de nodige signalen van bancaire onrust ontvingen. Het risico hebben we kunnen minimaliseren door middel van de juiste asset-allocatie en onder andere gekochte opties.”

Ook beleggers die nu in het fonds treden maken kans op een rendement met dubbele cijfers. “Als er een grote daling is of beter gezegd een grotere beweging is, (kan ook naar boven zijn) dan kunnen we daar waarschijnlijk op inspelen. Dat is onze specialiteit, en het leuke is dat als er normale rustige jaren zijn dat we dan ook gewoon normale rendementen halen. Mochten er extreme bewegingen zijn, dan maken we ook mogelijk extreme rendementen. Daarmee is dit fonds de toevoeging voor iedere portefeuille, aldus Cees Smit.”

Fondshuis.nl

Fondshuis is specialist in vermogensbeheer. Het bedrijf analyseert, vergelijkt en introduceert optimale beleggingsmogelijkheden voor particuliere – en professionele beleggers. Volgens directeur Dennis van Leeuwen was het een enorme klus om meer dan 22.000 Morningstar fondsen met elkaar te vergelijken. Het is dan ook de eerste keer dat dit op deze wijze is gedaan.

Bron: Fondshuis.nl

Deel dit bericht: