Fondsbeleggen wordt duurder?!

Op de website van Fondsnieuws zegt bestuursvoorzitter Koen Beentjes van BinckBank in gesprek met Fondsnieuws dat “Fondsbeleggers moeten er rekening mee houden dat ze na de afschaffing van distributievergoeding begin volgend jaar iets duurder uit zijn…”
In dit interview geeft de heer Beentjes onder andere aan dat “…Fondsaanbieders zullen meer kosten maken voor het promoten van hun producten. En banken willen niet in inkomsten achteruit gaan. Daar komt bij dat ze straks 21 procent belasting moeten afdragen over de inkomsten uit beleggingsadvies…..‘
Niet bij Today’s Tomorrow !
Bij Today’s Tomorrow hebben wij als aanbieder van fondsbeleggen vanaf de basis een business model neergezet waarbij vooraf duidelijk is dat de klant de gehele rekening van de dienstverlening betaald.  Vooraf is duidelijk wat de klant betaald. niet meer en niet minder……dit doen wij op basis van Total Cost Of Ownership (TCO)
Direct en niet deels gefinancierd uit andere potjes bieden wij deze dienstverlening aan. Immers alleen op deze wijze kun je de onafhankelijkheid waarborgen. Bij een kickback geef je een verkeerd doorslaggevend argument bij de (bank)adviseur om te kiezen voor het fonds in kwestie. De belangen van de klant staan hiermee niet voorop en wordt de klant zelfs schade aangedaan.

Nu wordt een prijsverhoging voorzien zonder dat de basis van deze aanbieders in kwestie verandert. Ik kan beleggers nu reeds meegeven dat de samenstelling in de portefeuilles zal wijzigen. Ineens zal een goede performance en risico versus rendement een grotere rol krijgen bij de beslissing om over te gaan tot aankoop van een fonds in de portefeuille……
Als dit geschiedt dan weet u als klant direct wat er voorheen als belangrijkste reden werd aangehouden om te kiezen voor de te aan en te verkopen beleggingen. Aan u de keuze om dan te blijven bij een dergelijke beheerder van uw vermogen.

De nieuwe spelers op deze markt, zoals ook Today’s Tomorrow, wisten en weten dit al langer en hoeven derhalve zeker niet de prijzen te verhogen. Sterker nog, wellicht kunnen deze de prijzen verlagen!  Wij bieden al langer fondsbeleggen zeer goedkoop aan, en zullen de nieuwe toestroom van beleggers die deze “oude” gang van zaken niet meer wil ondersteunen van harte verwelkomen en daarmee nog goedkoper worden op termijn.

Deel dit bericht: