For Tomorrow steunt Wereld Niet Roken Dag

Van het geld dat ik heb opgerookt, had ik een Ferrari kunnen kopen! Deze uitspraak kennen we allemaal wel, vandaag 31 mei, op de Wereld Niet Roken Dag willen we daar graag even bij stilstaan. Nu weten we allemaal dat roken enorm ongezond en duur is, maar stoppen is voor velen toch een lastige opgave. Misschien na het lezen van deze column, maken we het ietsje minder lastig: wat kan het stoppen van roken nou eigenlijk opleveren? Natuurlijk is het gezonder, je gaat er beter van ruiken, je voelt je fitter maar naast al deze gemakken is het bovenal goed voor de portemonnee! Want die zes à zeven euro die je eerst aan een pakje uitgaf kan toch veel beter belegd worden voor later? Als het goed is, mis je het geld niet als je het apart legt.

De echte roker rookt ongeveer een pakje per dag van €7. Dat is €49 per week en dus €196 per maand. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar als je, als stopper dit bedrag per maand gaat beleggen bij For Tomorrow kun je binnen 10 jaar een enorm vermogen opbouwen.

Even ter indicatie: als je dit bedrag zou sparen en 3,5 procent rente zou krijgen, wat erg hoog is, aangezien de rente vaak nu rond de 1,5 procent ligt, bouw je in 10 jaar (voor belasting) €35.428 op. Met beleggen haal je historisch gezien meer rendement, maar ligt het risico wat hoger. De waarschuwingen voor roken lijken ook gevaarlijk, dus we gaan even uit van zeer offensief beleggen. Op Bepaaljeprofiel.nl kun je zelf bepalen of dit profiel geschikt is.

Als het beursklimaat slecht blijkt te zijn is het verwachte eindkapitaal €19.717. In normale omstandigheden zou je echter €43.617 (7,5%) opbouwen en in een uitstekend beursklimaat zelfs €91.433. Leuk te vermelden is dat For Tomorrow de afgelopen 10 jaar in een zeer offensief profiel gemiddeld 10,67 procent behaald heeft en dus boven gemiddeld presteert zelfs in moeilijke beursjaren.

Wil je meer? Dat is uiteraard ook mogelijk!
Je zou ook eenmalig (dus bij de start) €2.500 in kunnen leggen en vervolgens je bespaarde sigarettenuitgaven maandelijks bijstorten. Dit scenario zou bij een spaarrekening, tegen 3,5 procent rente, €38.954 opleveren. Bij For Tomorrow zou je in een slecht beursklimaat €20.763 opbouwen, onder normale omstandigheden €48.769 en in een uitstekend beursklimaat €108.730. De eenmalige inleg van €2.500 levert in het meest positieve scenario dus €17.297 extra op na 10 jaar! Natuurlijk kun je ook met een lager bedrag starten.

Bij For Tomorrow zijn wij niet bang voor de negatieve scenario’s, omdat we goed gespreid en op actieve wijze beleggen. Ook schakelen wij regelmatig bescherming in. Dit gecombineerd met de maandelijkse storting, heeft in het verleden bij dalende beurzen zelfs tot positieve rendementen geleid. Nu zijn waarschuwingen rokers niet vreemd, maar rendementen uit het verleden zeggen uiteraard niets over de toekomst.

Wellicht is het zicht op een goed rendement nog een extra goede reden of net dat laatste zetje om te stoppen met roken. Je kunt er misschien (met minimale inleg) nog net geen Ferrari van kopen (wellicht een tweede hands) maar sowieso kun je er wel een mooi bedrag door opbouwen voor een zorgeloze toekomst voor jezelf of/en voor je kind(eren)! Daarnaast is het stoppen met roken ook iets dat veel persoonlijk rendement geeft in levenslust en levensverwachting. Eigenlijk mogen de waarschuwingen op een pakje sigaretten;  ‘’roken vermindert uw eigen vermogen’’ of ‘’uw geld gaat in rook op’’ niet mogen ontbreken.

Let op: deze column mag niet als een beleggingsadvies beschouwd worden!

Deel dit bericht: