Nieuws Update: Today’s Group en Traderama sluiten partnership.

lettergrootte
Today’s Group en Traderama sluiten partnership voor de Nederlandse markt

Datum 30 april 2022

Het Duitse algoritmische handels- en investeringsbedrijf Traderama heeft zijn bestaande samenwerking met Today’s Group in Nederland verlengd en uitgebreid. Today’s Group is nu een re-seller van Traderama Quant Systems voor Managed Accounts in Nederland en zullen dan ook gezamenlijk activiteiten gaan ontplooien.

Traderama is een ontwikkelaar en architect van algoritmische handels- en investeringstechnologie. Algoritmen zijn wiskundige modellen die zijn ontworpen om de aandelenportefeuille te beheren in allerlei verschillende marktomstandigheden. Traderama heeft meerdere goed uitgebalanceerde systemen die verschillen in hun marktbenadering. Ze worden gezamenlijk Quant Portfolio's genoemd.

Verschillende systemen

Traderama biedt zes verschillende Quant systemen met verschillende risico-/rendementsprofielen, variërend van (zeer) offensief naar gebalanceerd tot enigszins conservatief. Alle portefeuilles hebben verschillende Alpha- en bètawaarden. Dit betekent dat de verschillende portefeuilles allemaal anders gecorreleerd zijn met de referentie-index (Bijv. de S&P500). Hoe ‘conservatiever’ het systeem is opgezet, hoe minder gecorreleerd is met de Benchmark. Dit stelt Today’s Group in staat om beleggingsportefeuilles te ontwerpen voor klanten die niet of nauwelijks gecorreleerd zijn aan hun andere beleggingen.

Rendementsdoelstelling

Alle Traderama Quant Systemen die door Today’s gebruikt worden hebben een hoge rendementsdoelstelling. Zo ligt het gemiddelde beoogde jaarlijks rendement  voor CAGR tussen 8% en 17%. De huidige correlatie zoals gemeten door het prestatiecijfer "bèta" varieerden tussen 0,03 (zeer conservatief kwantitatief systeem RESIST) tot 0,6 (offensief kwantitatief systeem CLIMB) en Alpha bereikt waarden (surplus rendement) tussen 7% en 9% ten opzichte van de maatstaven.

Ter illustratie

In het eerste kwartaal van 2022 behaalde de RESIST US 100 Quant Portfolio een positief rendement van 1,6% met een relatief lage volatiliteit (lager dan de overeenkomstige referentie-index S&P 100). Ter idee de S&P 500 had in het eerste kwartaal van 2022 met snelle en volatiele bewegingen een uiteindelijke min van 13,8 procent.

Managed accounts via Interactive Brokers

Traderama Quant Systems biedt beleggers door de lage correlatie en goede historische rendementen een aantal voordelen boven de standaard Indexvolgers. Alle transacties worden vooraf gaande de beursdag berekend op basis van algoritmische analyse van koers en volume gegevens en zijn daarom volledig emotieloos en 100% op vaste regels gebaseerd. Omdat beleggers zes verschillende kwantitatieve methodes (lees portefeuilles) worden aangeboden, kan een klant zijn of haar totaal te investeren bedrag naar persoonlijke stijl (risico rendement verwachting) over meerdere systemen verdelen.

Gezien de controles en overige werkzaamheden vanuit Today’s is het minimaal te investeren bedrag 250.000 Euro. Als een klant bijvoorbeeld 1 Mio. Euro wil investeren zou deze over conservatieve en offensieve systemen worden verdeeld. Zo zou dus bijv. 50% van het kapitaal toegewezen aan de RESIST US Tech 100-portefeuille en de andere 50% wordt toegewezen aan de RESIST US 100-portefeuille.

De Service van Today’s Group is het snel openen van een rekening, het uitvoeren van de signalen (inleggen orders en uitvoeren orders) en het versturen en monitoren van resultaten en het beantwoorden van alle vragen.

 

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Den Haag
Frankenstraat 26
2582 SL Den Haag
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur