Nieuws: Vladeracken Vermogensbeheer sluit zich aan bij de Today’s Group

Vladeracken Vermogensbeheer sluit zich aan bij de Today’s Group

De Today’s Group en Vladeracken Vermogensbeheer hebben besloten om hun beider activiteiten samen te voegen per 1 november 2020. Daarmee worden gezamenlijk meer dan 100 jaar aan expertise op het gebied van vermogensbeheer, Wealth management en brokerage onder een dak gebracht en krijgen we in Nederland een unieke combinatie.

In mei 2019 werd de fusie geëffectueerd tussen MIJN Effecten, Fountain Capital Advisory en Today’s Vermogensbeheer. De nieuwe organisatie ging verder onder de vergunning en juridische entiteit van MIJN Effecten B.V. en veranderde eerder deze maand haar statutaire naam van Mijn Effecten naar Today’s Group B.V. Na deze eerste fusiestap, wordt nu de volgende stap in de groei van Today’s Group geëffectueerd.

Het personeel van Vladeracken sluit zich aan bij het team van Today’s Group en Gijsbrecht K. van Dommelen sluit zich aan als partner en wordt voorgedragen als directielid bij Today’s Group. De Today’s Group is een partner structuur waarbij cliënten direct contact kunnen hebben met een partner. Met de komst van Gijsbrecht van Dommelen zullen de maatgebonden vermogensbeheeractiviteiten voor individuele cliënten zowel onder de handelsnaam Today’s Wealth Management als onder Vladeracken plaatsvinden.

De combinatie van beide ondernemingen brengt voor de wederzijdse cliënten van de ondernemingen een reeks van voordelen met zich mee zoals het samenbrengen van expertise op vele terreinen zoals brokerage, in-huis research, fundamentele en kwantitatieve analyse, maar ook een efficiëntere bedrijfsvoering, lagere kosten en daarmee een betere borging van het belang van onze wederzijdse cliënten. 

Door samen verder te gaan met Vladeracken krijgt Today’s Group er bovendien een vestiging in Den Haag bij. Hoekstenen van de organisatie blijven een Retail Broker met eigen brokerdesk (inclusief NPEX desk), traditioneel vermogensbeheer en beleggingsadvies, alsmede vermogensregie. Met het samengaan worden middelen en mankracht gecombineerd met het doel om compliance, research en beleggingsbeleid verder te optimaliseren, alsmede het beheer gericht op duurzaamheid (ESG) verder uit te bouwen.

Het professionele en doorontwikkelde rapportage en backoffice systeem van Today’s Group vormt een solide basis om ook services aan branchegenoten te kunnen gaan verlenen. De fusiepartners zien het samengaan als een verdere stap in de consolidatiegolf in onze sector. Naar verwachting zullen in latere fase nog enkele beheerders zich aansluiten bij de Today’s Group. 

 

 

 

Quotes

Frits Vogel: Door de fusie met Vladeracken krijgt de groei in het 1 miljoen plus segment (Wealth Management) een enorme impuls. Juist in dit deel van de markt waren we de afgelopen tijd aan het groeien. Wij zijn erg blij met de komst van Gijsbrecht.

Gijsbrecht van Dommelen: Met deze stap na 23 jaar zelfstandigheid wordt de continuïteit voor onze klanten ook naar de toekomst toe geborgd. Zij krijgen de voordelen van een grotere organisatie, maar houden het contact met de vertrouwde en goede naam van Vladeracken.

Over de fusiepartners:

Today’s Group B.V. is de nieuwe naam van Mijn Effecten B.V.. Today’s Group is een commissionairshuis dat zowel vermogensbeheer, advies, regie en brokerage aanbiedt aan zowel professionele- als Retail beleggers. Het bedrijf is in 1993 ontstaan en heeft een fusie tussen Kuperus Effecten en DCM Brokers in 2009 gedaan en is vorig jaar uitgebreid met fusie partners Fountain Capital en Today’s Vermogensbeheer. Als Today’s Group heeft het bedrijf een lidmaatschap bij Euronext. Inmiddels bestaat de Today’s Group door historische fusies bijna 30 jaar en is de AUM (gezamenlijke marktwaarde van de portfolio’s van alle relaties) op dit moment meer dan €250 miljoen.

De Today’s Group is een vermogensbeheerder en Broker met een AFM- en DNB-vergunning en is lid van het DSI en aangesloten bij het KIFID.

Vladeracken B.V. is sinds 1998 actief als zelfstandige vermogensbeheerder. Het bedrijf is opgericht door Gijsbrecht van Dommelen. Met zijn achtergrond als econometrist is Vladeracken in 22 jaar uitgegroeid tot een betrouwbaar beleggingshuis waarin analyse en systematiek de basis voor een consistent rendement vormen.

Deel dit bericht: