Nog 6 dagen: Zorg

lettergrootte
De zorg in het algemeen en daaronder vallend  de zorgverzekering zijn wederom een belangrijk thema tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Het eigen risico, salarissen van specialisten, het huidige zorgstelsel, wat zijn de standpunten hierover van de verschillende partijen? We hebben onderstaand een paar vergelijkingspunten van verschillende partijen voor u op een rijtje gezet.

 - de VVD is tevreden met het basispakket, ziet wel verbetermogelijkheden. Is voor het eigen risico aanhouden, maar gaat kritisch kijken naar de betaalbaarheid. Aanpakken van verspilling in de gezondheidszorg.

- de PvdA is vóór de afschaf van het eigen risico, wil het huidige zorgstelsel behouden maar ziet ook verbetermogelijkheden. Daarnaast wil de PvdA een verbod op reclame- en marketingactiviteiten voor de basisverzekering en wil dat medisch specialisten met maatschap in dienst zouden moeten komen van het ziekenhuis.

- het CDA wil het eigen risico behouden, maar wel fors verlagen. Eigen bijdragen willen ze beperken en vinden dat het vergelijken en overstappen van een zorgverzekering gemakkelijker dient te worden door polis informatie transparanter te maken.

- de PVV is net als de PvdA, vóór de afschaf van het eigen risico en ook vóór het behoud van het huidige zorgstelsel. Daarnaast is een standpunt van de PVV dat de salarissen van specialisten en zorgbestuurders in te perken en zijn tegen een elektronisch patiëntendossier.

- de D66 is tegen het afschaffen van het eigen risico, maar willen net als de VVD wel kijken naar de betaalbaarheid.

- GroenLinks is voor een breed basispakket zonder eigen risico, forse verlaging van de nominale premie. Hogere vermogensbelasting, winstbelasting bij bedrijven en strengere aanpak van belastingontduikers zijn de onderwerpen waarmee het partij het gat wilt dichten.

- SP wilt het huidige zorgstelsel afschaffen, net als zorgverzekeraars en het eigen risico. De partij wilt een nieuw zorgstelsel invoeren, genaamd ‘nationaal zorgfonds’. Dit fonds is vergelijkbaar met het oude ziekenfonds (één polis). Daarnaast willen zij het basispakket uitbreiden met tandheelkundige zorg en fysiotherapie. Plus dat specialisten in loondienst komen werken.

- 50Plus wilt net als het SP een nieuw zorgstelsel invoeren (per 2020), genaamd: Ziekenfonds 2.0, waar ook het eigen risico wordt afgeschaft. Tot dat het nieuwe zorgstelsel van start is wilt de partij het eigen risico verlagen tot €200.  

 

 

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur