Opnieuw in balans, zowel uw portefeuille als de peilingen

Doordat markten continu in beweging zijn veranderen de verdelingen over de verschillende fondsen binnen uw portefeuille naar verloop van tijd. Het ene fonds presteert binnen eenzelfde periode immers beter dan het andere. Hierdoor kunnen de verdelingen binnen uw portefeuille dusdanig gaan afwijken dat u vanzelf offensiever of juist defensiever gaat beleggen dan waar u in eerste instantie voor heeft gekozen. Vandaar dat het van belang is om uw portefeuille zo nu en dan te rebalancen en aan te passen aan uw persoonlijke profiel.

Tevens is het mogelijk om voor rebalancing te kiezen in perioden waarin er een hogere volatiliteit wordt verwacht. Dit doet u door tijdelijk uw blootstelling aan defensievere fondsen te verhogen.

In perioden van hoge volatiliteit presteren defensieve fondsen, vanwege de latere blootstelling aan aandelen, over het algemeen beter dan offensieve fondsen.

Rebalancing wordt ook vaak gebruikt om de portefeuille aan te passen bij belangrijke gebeurtenissen, zoals Brexit, verkiezingen en andere macro-economische zaken.

De afgelopen weken lijken de markten vooruit te lopen op een verkiezingswinst voor Hillary Clinton, terwijl we gezien de opmars in de recente peilingen nog altijd rekening moeten houden met een onverwacht presidentschap van Donald Trump. Rond de verkiezingsdatum, 8 november, zou dit kunnen leiden tot een tijdelijke verhoogde beweeglijkheid van de markten, zoals dit ook rond het Brexit-referendum het geval was.

Uw For Tomorrow portefeuille kunt online rebalancen via de MijnFortomorrow omgeving. In deze omgeving kunt u zelf de verdeling aanpassen per profielportefeuille of fondsregel. Mocht u niet goed weten hoe u dit moet invoeren, dan kan de helpdesk u verder informeren over hoe en waar u dit kunt opgeven.

Deel dit bericht: