Throwback Thursday: De flappentap

lettergrootte
Deze week in #TBT blikken we terug naar het begin van de flappentap.

De pinautomaat is namelijk deze week 50 jaar geworden! In 1976 werd in Nederland voor het eerst de pinautomaat geïnstalleerd, maar in 1967 werd er voor het eerst ‘getapt’ in Noord-London. Leuk detail: de gebruikers van de eerste geldautomaat ter wereld konden niet meer pinnen dan 10 pond.

De uitvinder van de geldautomaat: John Shepherd-Barron, werd geïnspireerd door snoepautomaten, waar mensen geld in konden gooien om chocoladerepen te kopen. Uiteindelijk is hier de geldautomaat uit ontstaan. De Schot bedacht ook de pincode. Het oorspronkelijke idee van de pincode was een bestaan van zes cijfers, maar zijn vrouw Caroline gaf aan er maar vier te kunnen onthouden dus zijn het er vier geworden.

Het aantal banken is sinds de geldautomaten stukken minder geworden, het grootste verschil door de geldautomaat is natuurlijk het contact tussen bank en klant. Waar vroeger klanten kwamen om hun cheque te innen, komen ze nu hooguit om hun pasje op te halen. Ook zal dit in de toekomst nog minder worden door alle technische snufjes als ‘pinnen/betalen met je mobiel’. Het aantal geldautomaten is in de afgelopen jaren al flink afgenomen door het (bijna) overal kunnen pinnen.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur