Throwback Thursday: De leukste momenten van Obama

De afscheidsspeech is al geweest, maar op het moment is President Obama nog niet weg. Alle berichten dat het volk hem gaat missen geeft al aan wat een indruk deze man heeft gemaakt. Van Obamacare tot het homohuwelijk, dat hij de afgelopen acht jaar heel wat werk heeft verricht is duidelijk en dat hij een kei was in het speechen moge ook duidelijk zijn. Hij wordt door velen beschouwd als de ‘coolste’ en de meest ‘menselijkste’ president aller tijden.

Vandaar we deze week in #TBT graag even terug blikken naar zijn leukste momenten.

  1. Het ‘’Touch it, dude!’’ haar incident met de kleine Jacob

obama-1

Vijfjarige Jacob mocht het Witte Huis bezoeken en kwam daar aan met één vraag:

‘’I want to know if my hair is just like yours.’’ President Obama moest lachen en reageerde serieus op de kleine Jacob: ‘’Why don’t you touch it and see for yourself?’’ Na deze uitspraak twijfelde Jacob nog even, maar toen de President zijn hoofd naar hem toe boog en zei ‘’Touch it, dude!’’ ging hij er toch vol voor en voelde aan het haar van de President en kwam tot de conclusie dat het precies hetzelfde voelde als zijn eigen haar.

  1. Zingende Obama

obama-2

Een activiteit die terug bleef komen tijdens zijn presidentschap was het zingen van Obama, zo song hij o.a. voor zijn dochter op haar verjaardag ‘’Happy Birthday’’ en op de herdenkingsbijeenkomst van Charleston het nummer ‘’Amazing Grace’’. Dit is maar een greep van de nummers die voorbij zijn gekomen, hij heeft ook meegezongen in verschillende tv-programma’s net als zijn vrouw Michelle.

  1. Het vreugdedansje

Mevrouw McLaurin had een brief geschreven waarin ze o.a. aangaf de president en de first lady graag te ontmoeten, de Obama’s nodigden haar daarop uit. De 106 jaar oude McLaurin riep uit: ‘’Ik ben zo blij dat ik hier ben’’. De bejaarde vrouw was zo enthousiast dat Obama en zijn vrouw zich lieten verleiden tot een vreugdedansje. McLaurin had zoveel indruk gemaakt met haar energie en vreugde (vooral op die leeftijd) dat Michelle Obama het bezoek een hoogtepunt van haar dag noemde. Bekijk hier het filmpje van dit leuke Obama moment nog even terug.

  1. Kiss cam moment

obama-3

Obama is een fervent basketbal fan en toen hij een pauze nam van de campagne ging hij uiteraard dus ook naar een wedstrijd samen met zijn vrouw Michelle. De welbekende ‘’Kiss Cam’’ werd op het koppel gezet en President en First Lady of niet, ze gaven het publiek waar ze om juichten: The kiss!

  1. Gevoelige Obama

obama-4

Hetgeen wat deze President nog ‘’menselijker’’ maakte dan vorige, was zijn gevoelige kanten te durven laten zien. Een lach van oor tot oor liet hij meerdere malen zien, een bulderlach liet hij ook gaan, maar ook zijn tranen. Zijn tranen kregen meerdere malen de overhand onder andere bij de gebeurtenis Sandy Hook, maar ook bij zijn afscheidsspeech toen hij zijn vrouw Michelle bedankte.

 

Dit waren een paar kleine gebeurtenissen van de grote lijst, maar die toch misschien wel de titel ‘coolste’ en meest ‘menselijkste’ president aller tijden ondersteunen.

Deel dit bericht: