Uitgelichte vragen: Brexit

Niet iedereen rekende op een Brexit, nu die daar toch is roept dit veel vragen op. Cees Smit licht een aantal vragen toe uit de markt!

Moet ik nog een bescherming inbouwen? Hoe dan?
Bescherming heeft weinig zin, wel zou je winst kunnen nemen in posities die het heel goed hebben gedaan en even aan de zijlijn kijken hoe dit verder gaat. Er zijn weinig (lees: geen) historische referenties.

Zou ik nu short moeten gaan? Zo ja: waarop? Zo nee: ben ik te laat? Betekent dat dat de daling alweer voorbij is?
Nu short gaan doe je alleen als je denkt dat het nog veel lager gaat en als je een short trader bent. Ben je dat niet, dan zou je een verlanglijstje moeten maken van aandelen die je graag met korting wilt kopen. Aangezien de implied volatility heel hoog is, is het niet meer interessant om de opties ter bescherming te kopen. Maar juist omdat calls en puts duur zijn, kan je wel gebruik maken van dit effect en als bescherming een call verkopen op je aandelen (covered) en ook zou je een put kunnen schrijven op aandelen die je best wel binnen wil hebben. Ik zou bijvoorbeeld best Binck of Delta Lloyd op deze niveaus willen en dus kan je prima een put schrijven op aandelen die je wil hebben.  

Kopen op lagere niveaus, zou Warren Buffett zeggen. Goed idee? En wat zou er dan nu op mijn kooplijst moeten staan?
In mijn ogen heeft Buffett het geluk gehad dat hij in de juiste tijd heeft geleefd met zijn strategieën. Maar het is prima om op lage niveaus te lopen, alleen achteraf weet je pas wat echt laag was.

Wat doe je zelf nu?
Ik heb zelf winst gepakt in shorts en ben short gegaan op dure aandelen zoals Amazon, Adobe, etc. Ik doe dit met Turbo’s omdat je dan geen volatility betaalt. Ik schrijf calls op de index tegenover long posities. Ik koop aandelen die reeds hard afgestraft zijn, maar heb nog veel cash en koop wel goud Traders.

Deel dit bericht: