Update Actief Offensief fonds – April

lettergrootte
Ondanks dat het voor ons in Nederland een koningsmaand was, waren het juist de republikeinse Fransen die de maand april regeerden op de beurs. We hadden eerst een paar weken angst voor de verkiezing, daarna een opluchtingsrally en daarna nog een na-ijl effect van de Franse verkiezingen.

De markt reageerde dus alsof alle rondes al achter de rug waren en Le Pen en daarmee de anti-Europa gedachten geen enkele kans meer hebben. Natuurlijk waren we blij dat ultra linkse en andere extreme kandidaten uit de race verdwenen, maar de markt was wel weer heel enthousiast. De Franse index heeft een koerssprong gemaakt en heeft alle verkoopsignalen weer vernietigd. In het fonds hadden we een paar short posities genomen die dus helaas niet het succes werden wat we er van verwacht hadden.

april 1

Trumps belastingplan

Een andere reden waarom de markt in april heel enthousiast was waren de komende belastingplannen van Trump. Het idee dat bedrijven 15 procent belasting gaan betalen zorgt ervoor dat ze meer winst maken en ook enkele biljoenen aan gelden over de grens terug naar de VS halen, wat positief zou moeten zijn voor de beurs. Maar de plannen zijn er nog niet doorheen en er zijn ook neven effecten, zoals verminderd inkoop van eigen aandelen.

april 2

Koningsdag/Draghi dag

Een ander effect in april was en is nog steeds Draghi die de rente laag houdt en bonds blijft inkopen tot minimaal het einde van het jaar.  Kortom; de posities waarmee we inspeelde op een daling brachten niet het verwachte succes.

april 3

Volop in het cijfer seizoen

We pakken er even een paar trades uit, even een paar contraire trades: zo hadden we een long positie in Under Armour een sportmerk dat eerder terug gevallen was. Het aandeel ging hard omhoog na positieve cijfers van dit bedrijf.

Andere long positie uit hoofde van contraire gedachten hadden we in Twitter. Alleen dit aandeel maakte pas begin mei een koerssprong en gaat dus niet mee in deze NAV.

april 4

We hadden contraire shorts in AMZN en Google en beide werden in de stoploss geraakt, na onverwacht goede cijfers. Uit de contraire trades kwam per saldo een marginaal verlies in de maand april.

De pair trades

Een aantal pair trades die we deden waren ook nog niet een groot succes. Zo zaten we in automobiel bedrijf Tesla short dat extreem overgewaardeerd is tegenover een long in Ford.  Tesla liep gedurende de maand harder op dan het ondergewaardeerde Ford. Ook contraire trades werken dus niet in het huidige beurssentiment.

We hopen dus snel op een normalisatie van de aandelenmarkt.

 

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur