Update Actief Offensief Fonds – Augustus

De maand augustus is historisch gezien altijd een vakantiemaand en dat maakt hem door afwezigheid van veel marktpartijen (traders) soms heel volatiel, maar ook soms heel saai.

We hadden dit jaar een paar volatiele dagen in augustus, maar per saldo gebeurde er weinig en was het een saaie maand. Dit ondanks de nog steeds oplopende spanningen in de EM markets (o.a. Turkse Lira), de problemen rond de Brexit en in de geopolitieke spanningen die verder gevoed worden vanuit de nog steeds oplopende trade war. 

De Aziatische beurzen dalen door de trade war en ook Europa daalt licht door al de woordelijke beschietingen. De Amerikaanse beurzen zijn niet stuk te krijgen, die blijven hopen op een goede afloop voor hen en blijven profiteren van de eerdere belastingverlagingen en aandelen inkoopprogramma’s. 

Bedrijven die in mijn ogen al heel lang heel duur zijn in waardering en enorme performance achter de rug hebben, zoals Netflix en Amazon, blijven maar stijgen. Amazon is drukdoende om naar een “Amerikaanse Biljoen” beurswaarde te gaan en op moment van schrijven is deze waarde grens zelfs al weer overschreden. Al dit optimisme zorgen voor nieuwe records (All Time High’s) in de verschillende Amerikaanse indices.

Dit alles versterkt ons unheimische gevoel over de markt en bevestigd dat we vast moeten houden aan de voor ons al langer verliesgevende strategie namelijk short op de Amerikaanse beurzen. Gezien de kapitaalsvraag in de VS o.a. door de overheid (minder belastinginkomsten) zou je een verder oplopende rente verwachten in de VS en daarmee ook in de rest van de wereld. Dit hele spel met enorme invloed van de centrale banken wordt steeds moeilijker en helemaal als de overheden van de verschillende continenten niet meer samenwerken, hiermee kon de gevaarlijke cocktail wel eens tot grote problemen leiden.

In onze Amazon short zijn we uitgestopt door de prijsstijging, maar onze Tesla short en onze Facebook short deed het goed. Door lage volatility en het uitblijven van de daling zijn we in resultaat verder in de min gegaan, maar gezien de eerste paar dagen van september hebben we een goed gevoel over de komende tijd.

Deel dit bericht: