Update: de maand Mei - Actief Offensief

lettergrootte
Er was gedurende de maand mei 2018 eerst spraken van een versnelling van de al eerdere grote opgaande beweging in aandelen. De top in de AEX was door de versnelling omhoog zelfs boven de 572 punten. Deze opgaande beweging was geheel tegen onze verwachting in. Wij zien al heel lang allerlei problemen met de politieke situatie in Italië, de handels oorlog tussen de VS en o.a. China, de oplopende rente in de VS, etc.

Uiteindelijk kwamen onze angsten toch nog uit en viel de index terug naar ruwweg 550 in de AEX. Zo kwamen door Italiaanse politieke perikelen we weer rond de niveaus waar we eerder de maand mee gestart waren.

Het was dus voor aandelen een roerige maand, maar niet alleen voor de aandelen was het een roerige maand ook de valuta’s bewogen fors. Zo viel de Euro/Dollar weer naar onder de 116. Ook steeg de rente in Italië door politieke plannen om uit de Euro te gaan en daarmee ontstond er weer een grote spread tussen de Duitse en de Italiaanse rente.

De Amerikaanse beurzen bleven in het spanningsveld van Europa redelijk buiten schot en onze future posities in de VS gaven geen grote contributie tot de resultaten. Wel deden onze Europese future posities het prima. De bewegingen hielpen ons resultaat verder naar de plus. Wat helemaal goed ging, was het feit dat we in de opgaande beweging door o.a. de goud posities maar ook een aantal day trades ook een positief resultaat wisten neer te zetten in het fonds.

Shorts

Op individueel niveau hebben we nog steeds een short in Amazon (AMZN) dit aandeel bleef maar stijgen en werkt dus negatief. De short in Tesla aandelen deed het wel goed voor het fonds. Ondanks alle verkoopsignalen in de IT aandelen (Chipsector) bleven de Cisco’s en andere IT aandelen het relatief goed doen. Dus geen grote contributies vanuit deze posities.

Per saldo een goede maand die ook weer vertrouwen geeft aan de actieve strategieën voor de komende maanden.

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur