Waarom zou u gaan beleggen?

lettergrootte
Het jaar 2016 is begonnen met zwaar weer op de financiële markten. Niet het beste moment om over beleggen te beginnen zou je zeggen. Bij For Tomorrow denken we juist dat je wel moet beginnen met beleggen. Maar eerst een stapje terug, waarom zou je überhaupt beleggen?

De overheid laat steeds meer aan onszelf over en het einde van deze trend is nog niet bereikt. Zo is de AOW leeftijd verhoogd en zijn verdere verhogingen afhankelijk gesteld van de levensverwachting. De AOW is zacht gezegd geen vetpot en als ZZP-er bent u zelf verantwoordelijk voor de aanvulling. Daarbij komt dat eventueel eerder opgebouwde pensioenen onvoldoende worden aangepast aan de inflatie of zelfs gekort. Maar ook iets belangrijks als het laten studeren van uw kinderen zal u veel meer geld kosten dan vroeger. Veel zelfstandigen maken zich over deze ontwikkelingen terecht zorgen maar de beste oplossing is niet duidelijk.

For Tomorrow maakt het u mogelijk om wél goed voorbereid te zijn op de dag van morgen.

Hoe doen wij dat?

Door u de zekerheid en rust te bieden dat u heeft gedaan wat in uw situatie het verstandigst is; een oplossing afgestemd op uw eigen financiële ruimte, wensen en risicoprofiel. Eventueel fiscaal vriendelijk, waarbij u uw inleg kan aftrekken van uw jaarinkomen en geen vermogensrendementsheffing betaalt. Met een duidelijk stappenplan op de For Tomorrow site dat u leidt naar uw persoonlijke oplossing. Met nuttige en duidelijke tools. Beleggen voor morgen kan al vanaf een bedrag van € 50,- per maand of een éénmalige storting van € 2.500,-.

Maar terug naar waarom wij van mening zijn dat de huidige hectiek op de financiële markten een uitgelegen mogelijkheid biedt om met beleggen te starten. Door de sterke koersbewegingen is het mogelijk om een lange termijn fondsenportefeuille goedkoper op te bouwen maar ook om te profiteren van relatieve waardeveranderingen tussen de verschillende fondsen in uw portefeuille. Om met het eerste te beginnen, als u maandelijks een vast bedrag belegt koopt u meer aandelen in als de koersen laag staan en minder als de koersen hoog staan. Deze methode van vermogensopbouw heet ‘dollar averaging’ en biedt veel meer garantie op succes in het profiteren van koersfluctuatie, dan bij aankoop ineens proberen de bodem van een markt te timen. Daarnaast draagt For Tomorrow de zorg dat uw fondsenportefeuille op consequente wijze wordt geherbalanceerd. Uw aandelen in fondsen die vergeleken met de ander fondsen zijn gestegen, worden daarbij gedeeltelijk ingeruild voor fondsen die relatief zijn achtergebleven. Hectiek op de financiële markten versterkt dit mechanisme en kan zo positief bijdragen aan de waardeontwikkeling van uw portefeuille. Kortom geen reden om te wachten maar juist een reden om nu te starten met beleggen voor later.

Tot slot een laatste reden waarom het verstandig is om nu met beleggen te beginnen. De extreem lage rente zorgt ervoor dat u na inflatie en belasting elk jaar koopkracht inlevert met het aanhouden van een spaarrekening. Om een rekenvoorbeeld te geven, als u bij een inflatie van 2% en een spaarrente van 2 % maandelijks € 100,- spaart, realiseert u daarmee na 20 jaar een lagere koopkracht van € 21.674,- dan de € 24.000,- die u totaal heeft ingelegd*. Met beleggen volgens het For Tomorrow Neutrale portefeuille profiel, komt u met dezelfde inleg op een verwachte koopkracht van € 31.080,-*. Bij het Offensieve profiel is dat zelfs € 38.871*. Kortom, alle reden om nu de stap te zetten om voorbereid te zijn op morgen.

* Berekeningen gebaseerd op historische rendementen en toekomstige rendementsverwachtingen afgegeven door de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Emmastraat 54
1213 AL Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Purmerend
Gorslaan 47
1441 RG Purmerend
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur