Prijs<Waarde Methodiek

lettergrootte

Uitleg strategie

De fusie Partner Vladeracken kende alvorens het samengaan met de Today’s Group een lange historie in een fundamentele strategie, de Prijs<Waarde Methodiek. Deze populaire strategie is omarmt door Today’s Group.

Bij deze fundamentele aanpak zoeken wij naar aandelen waarvan de (theoretische) Prijs lager ligt dan de Waarde op de beurs. Daarom wordt deze methode dan ook de Prijs<Waarde Methode genoemd. De vraag is dan natuurlijk hoe wij een waarde bepalen? In onze aanpak gebruiken wij daarvoor twee grootheden:

  1. Het Rendement op het Eigen Vermogen, het REV en
  2. De groei van het eigen vermogen per aandeel, de EVpA

Rendement op Eigen Vermogen

De aandeelhouder stelt kapitaal beschikbaar aan de onderneming. Dat kapitaal is het Eigen Vermogen van de onderneming. De opdracht aan de onderneming is om dit kapitaal zo aan te wenden dat er rendement gemaakt wordt. De onderneming gebruikt het geld daarom om te investeren, mensen aan te nemen, een kantoorpand (of fabriek) te huren of te kopen (bouwen), etc.

Dit dus in de hoop daarmee zoveel geld te verdienen dat er elk jaar voldoende rendement is om een dividend aan de aandeelhouder uit te keren als vergoeding voor het beschikbaar gestelde kapitaal en te investeren. Er wordt dan ook gezocht naar bedrijven waar een uitstekend rendement gehaald wordt op dat eigen vermogen.

 

Price is what you pay, value is what you get

(Warren Buffett)

 

       
Categorieën  Regio spreiding Kosten   Risicoprofiel Minimale inleg 

 Aandelen


 Europa
USA
1,0% Beheerkosten
exclusief BTW per jaar*
 Offensief profiel  € 250.000

*De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, bijvoorbeeld omvang van vermogen. Vraag voor een volledige kostenberekening een portefeuille voorstel aan. 

Portefeuille voorstel

Vul uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op!
Contact

Today's Group

Kantoor Hilversum
Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum
+31 [0]35 3035690
Kantoor Den Haag
Frankenstraat 26
2582 SL Den Haag
+31 (0)20 - 716 2710

Tel: Zie bovenstaand

Email: info@todaysgroup.nl

Open:
Ma t/m vr: 8.30 - 17:30uur